rss

BMW X3 a primit 5 stele la testele Euro NCAP

  1. 30/08/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Euro NCAP, X3
    Vezi toate fotografiile (4)

    BMW X3 a primit punctajul maxim la ultimele teste Euro NCAP datorita gamei extinse de echipamente standard pentru siguranta si protectiei pasagerilor in diferite tipuri de coliziuni. Modelul bavarez a obtinut cel mai mare rating din segment pentru protectia pietonilor.

    X3 dispune de o structura deosebit de stabila a caroseriei, celula pasagerilor indeplinindu-si functia de spatiu de supravietuire chiar si in cazul unor coliziuni severe. Echipamentele standard de siguranta din interiorul noului BMW X3 includ airbaguri frontale, laterale si cortina pentru cap care protejeaza atat conducatorul, cat si pasagerii de eventuale contuzii.

    Tot standard sunt si centurile de siguranta pretensionate si cu limitator de forta pentru scaunele fata sau sistemele ISOFIX de fixare a scaunelor de copii la locurile din spate, precum si posibilitatea de dezactivare a airbagului pentru pasagerul din fata. Sistemele de oprire sunt controlate de circuitul electronic central de siguranta care ia in calcul tipul si severitatea unui accident pentru a declansa cele mai eficiente masuri de protectie pentru fiecare caz.

    Dupa analizarea rezultatelor testelor de impact, evaluatorii au concluzionat ca noul BMW X3 ofera un grad ridicat de siguranta a pasagerilor pentru toate locurile. Stabilitatea celulei pasagerilor furnizeaza o protectie extinsa de contuzii in cazul unei coliziuni frontale, atat pentru conducator, cat si pentru pasageri, indiferent de dimensiunile persoanei sau de pozitia scaunului. Pentru protectia in caz de coliziune din lateral, BMW X3 a primit tot punctajul maxim posibil.

    Un rol important l-au jucat sistemele de siguranta activa precum sistemul Dynamic Stability Control (DSC / control dinamic al stabilitatii), care este conectat cu tractiunea integrala BMW xDrive.

    Datorita multitudinii de functii, inclusiv Braking Assistant (asistare la franare), Cornering Brake Control (control al franarii in viraje) si modul de tractiune DTC (Dynamic Traction Control / controlul dinamic al tractiunii), Dynamic Stability Control asigura un comportament usor controlabil si sigur chiar si in cele mai dificile situatii.

    Alt echipament standard la BMW X3 este indicatorul de presiune a pneurilor, care avertizeaza conducatorul cu privire la orice pierdere de presiune la vreuna dintre roti.

    Vizualizari: 2372