rss

BMW prezinta conceptul Vehicular Small Cell

  1. 02/03/2015
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW
    Vezi toate fotografiile (1)

    Primul amplificator celular mobil (femtocell) din lume pentru conectivitate optimizata in automobil. In cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, care are loc in perioada 2-5 martie 2015, BMW Group, peiker acustic GmbH & Co. KG si Nash Technologies GmbH vor prezenta proiectul de cercetare "Vehicular Small Cell", al carui obiectiv este imbunatatirea receptiei mobile in automobile.

    In prezent, se inregistreaza o crestere a utilizarii in automobil a dispozitivelor mobile precum smartphone-uri, tablete, tehnologie portabila activata wireless precum smartwatch-uri si multe alte dispozitive care in viitor vor face parte din "Internet of Things". Cu toate acestea, efectul puternic de ecranare a semnalului pe care il au caroseriile poate cauza deseori probleme de receptie, in special când se conduce in zone cu acoperire slaba a semnalului celular. Aceasta problema a fost abordata de BMW Group, Nash Technologies GmbH (companie specializata in retele) si furnizorul auto peiker acustic GmbH & Co. KG, care au lansat proiectul de cercetare "Vehicular Small Cell".

    Amplificatorul celular (femtocell) este o ministatie de baza celulara, utilizata in mod obisnuit pentru a oferi conectivitate celulara imbunatatita indoor in locatii de afaceri sau private. In premiera, BMW Group si partenerii sai de cercetare dezvolta acum un femtocell pentru utilizare mobila in automobil. "Vehicular Small Cell" ofera acces optim la retelele celulare prin antena automobilului, dar, in acelasi timp, reduce semnificativ radiatia electromagnetica din interiorul automobilului.

    Avantajele pe scurt

    "Vehicular Small Cell" realizeaza automat o conexiune wireless intre toate dispozitivele mobile din automobil - inclusiv cele ale pasagerilor - si antena automobilului. Conexiunea wireless imbunatatita reduce masiv numarul de apeluri telefonice intrerupte si ofera o calitate mai stabila a conexiunii in timp ce se conduce. Conectivitatea imbunatatita permite si transmisia unui volum mai mare de date, ceea ce imbunatateste semnificativ performantele unor functii precum navigarea web, verificarea e-mailurilor si streamingul de muzica.

    "Vehicular Small Cell" permite tuturor dispozitivelor mobile din interiorul automobilului sa transmita la putere foarte redusa, ceea ce minimizeaza radiatiile. Mai mult, transmisia la putere redusa economiseste si din energia bateriei.

    Vizualizari: 1805