rss

Bentley pregateste doua modele entry-level

  1. 25/11/2009
  2. Categoria: Bentley
  3. Tags: Bentley, Continental, Crossover, New Compact Bentley, shooting-brake
    Vezi toate fotografiile (1)

    Acum doi-trei ani, Bentley parea in pericol sa-si dilueze imaginea de marca exclusivista din cauza succesului produselor aflate la baza gamei (Continental, Continental Flying Spur etc), ce-l obligase sa ajunga la o cifra de productie anuala de circa 10.000 de exemplare.

    Acum insa britanicii abia daca mai sar de 6.000 de masini pe an, fapt care i-a determinat sa se gandeasca la expansiunea gamei cu inca doua modele.

    Daca vor primi unda verde, ambele masini – un crossover si un shooting-brake, reunite in cadrul proiectului New Compact Bentley (NCB) – vor fi mai ieftine decat un Continental GT, urmand a scoate din buzunarul clientilor in jur de 75.000-90.000 de euro. De asemenea, vor fi mai usoare (sub 2.500 kg) si vor fi animate de motoare cu opt cilindri de aproximativ 4,5 litri, preluate, mai mult ca sigur, din banca de organe a concernului-mama VW.

    In ceea ce priveste designul, se presupune ca aspectul crossover-ului va fi apropiat de cel al lui Audi Allroad, in timp ce shooting-brake-ul va fi exact ceea ce ii spune si numele – un combi/hatch sportiv cu doua usi.

    Productia celor doua va incepe undeva in 2014, Bentley planuind sa fabrice in jur de 7.500 de unitati anual.

    Vizualizari: 1266