rss

Bentley Continental Supersports este 85% reciclabil

  1. 10/12/2009
  2. Categoria: Bentley
  3. Tags: Bentley, Biocombustibil, Continental Supersports, Supercar, W12
    Vezi toate fotografiile (1)

    Bentley Continental Supersports este genul de masina de la care poti cere orice, numai sa fie ecologica nu; in definitiv, vorbim despre un coupe dotat cu motor W12 biturbo de 630 CP si 800 Nm, mult mai interesat sa ajunga la 100 km/h in cateva secunde decat sa stea departe de acuzatiile privind incalzirea globala.

    Si totusi – britanicii au facut in asa fel incat monstruosul coupe sa fie la fel de prietenos cu natura ca si Captain Planet. Ma rog, pe-aproape...  

    Recent, Supersports a fost certificat de catre KBA (autoritatea transportului motorizat din Germania) drept un vehicul in proportie de 85% reciclabil, devenind una dintre putinele masini de lux care reuseste acest lucru. “Obiectivul de a produce cel mai rapid Bentley a fost o provocare in sine.

    Totusi, am fost in egala masura determinati sa nu sacrificam aspectele legate de mediu pe masura ce proiectul avansa. Astfel, a rezultat paradoxul ca cel mai extrem Bentley din istorie este, totodata, si cel mai ecologic”, a declarat Dr. Arno Homburg, seful departamentului de dezvoltare din cadrul Bentley Motors.

    Bentley Supersports este un supercar capabil sa functioneze fie cu benzina, fie pe baza de biocombustibil (E85). Atunci cand proprietarul decide sa umple rezervorul cu lichidul ecologic, masina elimina o cantitate de dioxid de carbon cu 70% mai mica decat in momentele in care “soarbe” benzina. Bine sau rau, decizia e la noi...

    Vizualizari: 1326