rss

Audi Q2, noi informatii despre viitorul SUV entry-level

  1. 07/05/2012
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A1, Audi, q2
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi va lansa in viitorul apropiat un crossover de mici dimensiuni care va concura cu Nissan Juke si MINI Countryman. Noul Q2 va ar putea imprumuta gama de motorizari a modelului A1.

    Casa auto din Ingolstadt isi extinde rapid gama de SUV-uri pentru a satisface cererea din ce in ce mai mare pe segment de piata. Astfel, dupa lansarea noului Q3, Audi pregateste terenul pentru debutului lui Q6, dar si al celui mai mic off-roader, viitorul Q2.

    Daca modelul Q6 va fi situat intre Q5 şi Q7 si va intra in concurenta directa cu BMW X6, viitorul Audi Q2 ii va avea ca rivali pe Nissan Juke si MINI Countryman. Crossovrul va fi construit pe celebra platforma MQB, proiectata pentru masini grupului Volkswagen cu motor transversal.

    Autoturismul ar putea fi prezentat in urmatoarele 12 luni sub forma de prototip, pentru a testa reactia publicului. Din punct de vedere estetic, Q2 va avea ca sursa de inspiratie fratii de gama Q3 si A1. De la cel din urma va imprumuta si gama de motorizari, compusa din unitatile in patru cilindri 1.4 turbobenzina si 1.6 turbodiesel.

    SUV-ul de mici dimensiuni va fi oferit in varianta de caroserie cu trei si cu cinci usi, Audi urmand a oferi o paleta larga de optiuni pentru personalizare, atat pentru exterior, cat si la nivelul habitaclului.

    Versiunea de serie va ajunge in showroomuri in urmatorii 2-3 ani si se va adresa unui segment de public tanar.

    Sursa foto: AutoExpress

    Vizualizari: 2843