rss

Audi pregateste noul Q1, varianta SUV a modelului A1

  1. 19/01/2012
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A1, Audi, Q1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi ar putea da unda verde proiectului Q1, un SUV de mici dimensiuni derivat din modelul entry-level al casei auto din Ingolstadt, A1. Crossoverul se va pozitiona la baza gamei de modele "Q".

    Dupa recentul debut al versiunii cu cinci usi a citadinei A1, constructorul auto ar putea declina autoturismul si intr-o varianta Sport Utility. Astfel, dupa proaspatul Audi Q3 si deja traditionalele Q5 si Q7, oferta "Q" s-ar putea imbogati cu un viitor Q1.

    Pentru a putea lansa SUV-ul de mici dimensiuni, producatorul auto are nevoie de o platforma. Aceasta ar putea fi o varianta a celebrei arhitecturi MQB, dar si baza mecanica a viitorului A2.

    Crossoverul de clasa mica ar putea fi lansat pe piata in cativa ani, la un pret ce va depasi 25.000 euro. Viitorul Audi Q1 va fi optiunea premium a unor modele deja anuntate, precum Opel Mokka si versiunea de serie a conceptului Ford EcoSport.

    Dovada ca segmentul crossoverelor compacte se afla in plina expansiune, Opel va prezenta oficial noul Mokka in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. SUV-ul este un derivat al modelului Corsa.

    Urmarind aceeasi reteta, viitorul of-roader bazat pe Fiesta a putut fi previzualizat prin intermediul prototipului EcoSport, lansat recent la New Delhi.

    Vizualizari: 4713