rss

Congresul, Casa Alba si looser-ii

  1. 08/12/2008
    Vezi toate fotografiile (1)

    Avocati americani lucreaza din zor la o intelegere privitoare la ajutorul ce va fi acordat celor trei mari constructori americani GM, Ford si Chrysler si decid conditiile la ceea ce au numit “car czar” si unde e cazul sa fie inlocuiti executivii.

    Congresul are in vedere cel putin 14 miliarde USD, pentru General Motors Corp, si Chrysler LLC, ca acestia din urma sa poata fi operationali pana pe 31 Martie 2009. Legea poate fi introdusa miine, spun avocatii responsabili. Presedintele comitetului pentru banci din Senatul American, Christopher Dodd a precizat ca va exista un vot ca legea sa fie aprobata.

    “ Nimeni dintre noi nu vrea sa se trezeasca pe 1 ianuarie si sa descopere ca nu mai avem nicio industrie sa salvam, a spus Dodd ieri la o emisiune CBS. Mai mult, Dodd a afirmat ca Richard Wagoner Chief Executive Officer ar trebui sa fie inlocuit ca o conditie necesara pentru acordarea ajutorului financiar. “Trebuie sa va ganditi la un nou conducator”, spune Dodd, Wagoner,  trebuie schimbat”.   

    Purtatorul de cuvant GM, Steve Harris afirma ca nu a inteles din spusele lui Dodd ca plecarea lui Wagoner este o conditie pentru acordarea ajutorului, adaugand vorbele sale celor venite din partea managementului, angajatilor si dealerilor care afirma ca Rick este omul cel mai potrivit sa ne calauzeasca in timpurile dificile. Iata ca si pe taram American, liber sunt seminte nord coreene.  

    Presedintele ales, Barack Obama spune ca “echipa de management care este in functie daca nu intelege urgentele impuse de situatie si nu ia masurile ce se impun ca sa se adapteze noilor circumstante, atunci trebuie sa plece”.

    Vom vedea daca Rick Wagoner va cadea si GM sau Ford sau Chrysler LLC vor fi ajutati si cu cu ce bani. Suma de bani ce va fi primita in ajutor nu rezolva problemele pe care le au cei trei, decat pana pe 31 martie 2009. Interesant ce se va petrece dupa aceasta data? 

    Vizualizari: 763
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »