rss

Volkswagen vrea sa cheltuiasca mai multe miliarde de euro pe autoturismele electrice

  1. 12/09/2017
  2. Categoria: VW
    Vezi toate fotografiile (6)

    Volkswagen isi intensifica trecerea la masinile electrice si intentioneaza sa investeasca mai mult de 24 de miliarde de dolari in vehicule cu emisii zero pana in 2030 pentru a produce mai multe autovehicule cu scopul de a crea o piata de masa pentru EV-uri, transmite ahentia Reuters de la IAA Frankfurt.

    Constructorul de automobile a declarat luni ca va lansa pana in 2025, 80 de masini electrice noi in grupul sau multi-brand, in crestere fata de un obiectiv anterior de 30 si a dorit sa ofere o versiune electrica a fiecaruia dintre cele 300 de modele de grup pana in 2030.

    Compania germana a afirmat anterior ca va cheltui mai mult de 12 miliarde de dolari pana in 2025 pentru a trece la vehiculele electrice.

    Pana sa recunoasca, in urma cu doi ani, ca insela testele privind emisiile produse de diesel-urile grupului, Volkswagen a fost prudent in a imbratiseze masinile electrice si tehnologiile de conducere autonoma.

    Dar scandalul emisiilor a determinat o schimbare strategica, in timp ce progresele majore in baterii si o lupta globala impotriva poluarii ca urmare a scandalului VW au generat presiuni asupra producatorilor de automobile pentru a accelera dezvoltarea motoarelor alternative cu emisii zero.

    "O companie ca Volkswagen trebuie sa conduca, nu sa urmeze", a declarat directorul executiv, Matthias Mueller, in ajunul show-ului auto de la Frankfurt, cand a dezvaluit foaia de parcurs a grupului E. "Am stabilit scena pentru progresul final pentru e-mobilitate".

    VW cu asa-numitul I.D. Crozz (din imagine) va concura cu masina cea mai putin costisitoare a lui Tesla, noul model 3 sedan de 35.000 de dolari, pentru mass market. Chevrolet Bolt cu pret de la 36.620 de dolari si reproiectatul Nissan Leaf cu 30.875 de dolari sunt, de asemenea, competitori cheie in acest segment. Ford si BMW ofera, de asemenea, variante EV, altii - inclusiv Toyota - pentru a urmari exemplul.
    O
    fensiva VW cu ,masini eletrice reflecta anunturile pre-Frankfurt venite din partea concurentilor germani.

    Daimler a declarat luni ca marca de lux Mercedes-Benz planifica sa ofere motoare electrice pentru toate modelele pana in 2022, desi a avertizat ca trecerea la autoturismele electrice cu marja redusa necesita reduceri suplimentare de costuri.
    BMW, care a lansat masina electrica i3 in 2013, a declarat joi ca isi pregateste fabricile pentru producerea in masa a vehiculelor electrice pana in 2020 si a promis ca va oferi pana in 2025, 12 modele cu baterii.

    Cresterea restrictiilor si a taxelor pentru autovehiculele pe benzina si motorina stimuleaza cresterea masinilor electrice, desi analistii spun ca vor fi necesare investitii mari in punctele de incarcare si retelele de energie pentru a servi o piata in masa.

    China, cea mai mare piata de automobile din lume, studiaza cand sa opreasca productia si vanzarea de vehicule cu motor cu combustie, evocand miscarile britanice si franceze, care au anuntat interdictii pentru autovehiculele conventionale din 2040.

    Pentru a acoperi nevoile foii de parcurs E, VW a demarat un proces de licitatie pentru selectarea partenerilor din China, Europa si America de Nord pentru a furniza celule de acumulatori si tehnologii conexe in valoare de peste 60 miliarde de dolari.

    In luna ianuarie, compania Tesla a inceput productia in masa a bateriilor cu litiu-ion la propria fabrica din Nevada, care urmareste o capacitate anuala de productie de 35 gigawatt-ora.

    VW a declarat ca va necesita o capacitate echivalenta cu cel putin patru fabrici pentru a propulsa parcul mult mai mare de masini electrice. Programul VW de masini electrice se va concentra pe noua platforma modulara MEB dezvoltata de brand-ul oficial al acesteia, care va sustine toate vehiculele electrice de pe piata din intreaga grupa. Un model compact, cu un design compact, cu o inaltime de circa 600 km (373 mile), va fi construit in 2020.

    Vizualizari: 821