rss

Volkswagen-ul Scirocco este istorie. Nemtii au oprit definitiv productia si nu au anutat un succesor

  1. 12/10/2017
  2. Categoria: VW
  3. Tags: oprire productie scirocco, productie scirocco, Scirocco, Volkswagen, Volkswagen scirocco
    Vezi toate fotografiile (4)

    Cea de-a treia generatie a modelului Scirocco nu s-a ridicat deloc la nivelul asteptatilor, astfel ca Volkswagen a anuntat ca a oprit definitiv productia acestui model.

    La acest esec au contribuit in egala masura atat vanzarile extrem de slabe cat si folosirea unei platforme deja invechite, similara cu cea pe care a fost construit Golf-ul Mk5.

    Constructorul german de automobile a facut anuntul pe site-ul sau oficial, acolo unde a precizat ca cei care inca doresc un asemenea model isi pot achiziona unul care se afla deja pe stoc in configuratii prestabilitate. "Scirocco nu mai poate fi comandat cu specificatii individuale, insa poti cumpara vehicule deja construite," suna mesajul respectiv.

    In aceste conditii, oprirea productiei nu este deloc surprinzatoare, insa faptul ca oficialii nu au confirmat pana acum niciun succesor este cu adevarat neasteptat. Insa, exista mai multe speculatii, cele mai recente venind din partea directorului departamentului de cercetare si dezvoltare din cadrul Volkswagen.

    Frank Welsch a sustinut in repetate randuri ca locul lui Scirocco ar putea fi luat de un coupe de mici dimensiuni construit pe arhitectura MEB, sau de un model electric coupe cu doua usi, care ar urma sa preia numele si caracteristicile de baza ale acestuia.

    "Putem folosi numele Scirocco doar pentru un coupe sportiv cu doua locuri. Nu este clar cum vom face o astfel de masina, dar ne gandim la un concept bazat pe platforma noastra electrica. Ar fi o masina grozava," a precizat acesta.

    Vizualizari: 3164