rss

Productia Volkswagen Passat a fost suspendata

  1. 08/10/2012
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Golf, Passat, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen a suspendat activitatea de productie pentru doua zile a modelului Passat la uzina din Germania. Miscarea face parte dintr-un plan mai amplu de reducere a cifrei de productie cu peste 300.000 de autoturisme.    

    Cel mai mare producator auto din Europa ia masuri de reducere a productiei la un total de 9,4 milioane de autovehicule, comparativ cu cele 9.7 milioane de masini prognozate anul anterior pentru anul curent. In ciuda revizuirii estimarilor, noul plan depaseste cele 8,5 milioane de vehicule produse anul trecut.

    Conform unor surse, Volkswagen a hotarat sa opreasca linia de productie de la Emden, Germania, pe fondul comenzilor scazute provenite de la clientii de flote.

    „Piata de masini din Vestul Europei este in cadere libera, iar aceste masuri nu pot fi evitate”, a declarat Stefan Bratzel, director centrului de Management Auto de langa Cologne. „Nu exista nici un producator auto care sa fie ramana neafectat de criza”.

    Luna trecuta, Winterkorn, CEO al Volkswagen, si-a reafirmat planul optimisti de a-si mari vanzarile de masini si veniturile in acest an. Rolul principal este jucat de noua generatie a bestsellerului Golf, care a inregistrat comenzi peste asteptarri.

    Vizualizari: 2208