rss

Noul Volvo XC60 a fost optimizat de divizia de performanta Polestar

  1. 11/07/2017
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: polestar
    Vezi toate fotografiile (5)

    Cea mai noua generatie Volvo XC60 a fost imbunatatita pe ici pe colo de cei de la Polestar. Varful de gama al SUV-ului este de departe cel mai atractiv, mai ales ca acum a primit o crestere minora de putere.

    Divizia Polestar a devenit de curand parte a brand-ului suedez si a inceput sa-i optimizeze noile modele din gama. Astfel ca dupa V60, V90, XC90 si S90, a venit randul crossover-ului XC60 sa intre pe mana specialistilor.

    Inginerii au lucrat cu toate motorizarile din gama, si anume D4, D5, T5, T6 si desigur, T8. Asa cum era de asteptat, aceasta din urma este de departe cea mai atractiva, datorita faptului ca puterea unitatii hibrid a crescut de la 407 la 421 de cai putere.

    Totodata, Polestar a lucrat in stransa legatura cu divizia de motorsport Cyan Racing pentru a recalibra raspunsul acceleratiei si cel al transmisiei automate. Dupa toate acestea, noul XC60 ofera o mai buna livrare a puterii si a cuplului la turatii medii, iar schimbarile treptelor de viteza se fac mult mai rapid.

    Cel mai mare avantaj este faptul ca in ciuda acestor modificari, garantia ramane intacta, iar cea mai puternica varianta a crossover-ului, adica versiunea T8, continua sa consume 2,1 litri de carburant la 100 de kilometri. In plus, acesta poate parcurge pana la 45 de kilometri folosindu-se numai de unitatea electrica.

    "Scopul nostru este sa cream performanta utilizabila in fiecare zi pentru posesorii de Volvo care vor o experienta de condus imbunatatita. Noul XC60 a fost o baza excelenta de lucru, cu un sasiu dinamic si un tren propulsor de ultima generatie. Optimizarile Polestar fac din noul Volvo XC60 o masina perfecta pentru cei care iubesc sa conduca," a precizat Henrik Fries, vice presedinte R&D in cadrul diviziei de performanta a suedezilor.

    Vizualizari: 1240