rss

Volvo lanseaza un nou motor turbo cu injectie directa

  1. 29/01/2010
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: 2.0 GTDi, S80, v70, Volvo, XC60
    Vezi toate fotografiile (5)

    Compania suedeza a prezentat primele imagini si informatii cu privire la noul agregat 2.0 GTDi, ce va fi folosit de catre modelele S80, V70 si XC60.

    Consumator de benzina si dotat cu toate elementele necesare unui motor considerat modern – plus un sistem de supraalimentare inovator –, propulsorul se mandreste cu un consum de numai 8,3 litri/100 km, in conditiile in care dezvolta 203 CP si 300 Nm (320 Nm cu functia overboost).

    De pe cartea de vizita a lui 2.0 GTDi fac parte injectia directa, distributia variabila si supraalimentarea, insa ultima dintre ele este cea asupra careia suedezii insista cel mai mult. Motivul? Aceasta are la baza prima evacuare si sistem turbo integrat realizate din foi de tabla din otel.

    “Foile de tabla din otel sunt mai usoare si mai compacte, iar pe deasupra sistemul genereaza mai putina caldura gratie stratului de izloare suplimentar. Asta permite inregistrarea unor temperaturi mai mari a fluxului de gaze si, deci, o combustie mai eficienta”, spune comunicatul Volvo.

    Magnus Jonsson, seful departamentului de dezvoltare al Volvo Cars, adauga: “Am reusit sa construim un motor cu patru cilindri la fel de puternic precum cel de 2,5 litri in cinci cilindri, care, in plus, este mult mai eficient la nivel energetic. [...] Unul dintre cele mai importante motive din spatele acestor rezultate este sistemul nostru turbo patentat, care a fost special dezvoltat pentru a fi implementat pe motoarele eficiente din punct de vedere al energiei consumate”.

    Noul motor GTDi va fi disponibil initial pe pietele din Asia de Sud-Est, Olanda, China si Japonia, urmand a fi oferit fie in combinatie cu o cutie manuala cu sase trepte, fie cu una automata si dublu ambreiaj, avand acelasi numar de rapoarte.

    Vizualizari: 1662
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »