rss

Volvo Trucks, primul producator cu motor diesel alimentat cu amestec de gaz metan si motorina

  1. 16/12/2009
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: gaz metan, Motor, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volvo Trucks va fi primul producator cu un motor diesel alimentat cu un amestec de gaz metan si motorina, pentru a indeplini standardele de emisii Euro 5, introduse in 2009. Testarea acestui motor pe teren va incepe in Suedia si Marea Britanie in 2010.

     

    "Aceasta tehnologie unica ne permite sa combinam avantajele gazului cu eficienta motorului diesel, care este cu aproximativ 50% superioara celei a motorului cu aprindere prin scanteie," a comentat Lars Martensson, director pe probleme de mediu Volvo Trucks. "Ca rezultat, acest camion consuma aproximativ cu 30 de procente mai putina energie decat camioanele pe gaz traditionale."

     

    In august 2007, Volvo Trucks a prezentat nu mai putin de sapte camioane FM adaptate pentru utilizarea de biocombustibili diferiti. In urma unei analize suplimentare, compania se concentreaza acum pe doi combustibili regenerabili - DME si gaz metan + diesel.

     

    "Gazul metan este de departe combustibilul cel mai accesibil ca alternativa la motorina. Exista rezerve mai mari de gaze naturale decat de ulei. Dar, mai presus de toate, producerea de biogaz neutru din punct de vedere climatic ia avant in multe tari, fiind pe cale sa rezolve cea mai urgenta problema - reducerea emisiilor de CO2 ", spune Lars Martensson.

     

    Pana acum era dificil sa utilizezi gazul metan pentru transport pe distanţe lungi. Pe de alta parte, un camion cu motor cu aprindere prin scanteie are o durata limitata de functionare (aproximativ 150-200 km). Volvo Trucks rezolva aceasta problema prin combinarea gazului metan cu motorul diesel si utilizarea acestui combustibil intr-un motor diesel.

     

    Vizualizari: 3575
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »