rss

ESP pentru remorci de la Volvo

  1. 17/07/2009
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: ESP, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca planuiti sa puneti barca pe remorca si sa plecati catre Delta sau catre mare, poate ar trebui sa stiti ca cineva s-a gandit la siguranta dvs si in acest caz. Este vorba de Volvo care a gandit sistemul ESP si pentru remorci, un teritoriu putin explorat din punct de vedere al sigurantei rutiere si electronicii.

     

    Specialisii de la Volvo au constatat ca ESP-ul (programul electronic de stabilitate) a jucat un rol important in multe situatii in care soferul ar fi riscat sa piarda controlul asupra vehiculului. De aceea s-au gandit ca si in cazul remorcii, care se confrunta cu problema derapajului, acest sistem de stabilitate s-ar justifica pe deplin.

     

    Derapajul apare in mod frecvent la coborarea unei pante, iar soferului ii este foarte dificil sa controleze si masina si remorca. De aici mai e foarte putin pana la rasturnarea remorcii. Mai ales daca aceasta nu a fost incarcata corect. Prin franarea rotilor remorcii in anumite situatii, ESP-ul ajuta la stabilizarea intregului ansamblu si previne rasturnarea sau tendintele de forfecare. Sistemul se activeaza la peste 50 km/h.

     

    Vizualizari: 1447