rss

Volvo va testa o flota de 50 de unitati C30 electric

  1. 17/12/2009
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: C30, eletric, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volvo va supune testelor 50 de unitati ale modelului electric C30, incepand cu 2011.

    In septembrie, Volvo a prezentat primul concept  electric al modelului pentru ca ulterior sa finiseze masina pentru versiunea de productie, ce urmeaza sa fie lansata oficial luna viitoare la Salonul Auto de la Detroit.

    "Primul prototip ne-a ajutat sa identificam principalele provocari tehnologice, cum ar fi acumulatorii si problemele de siguranta. Am abordat aceste provocari, fara a compromite personalitatea lui C30. Sunt foarte fericit de rezultat. Versiunea C30 de la Detroit va fi un produs mult mai complet. "a declarat Lennart Stegland, director departamentului de vehicule speciale Volvo.

    Volvo beneficiaza de un interior complet si un panou de bord plin de instrumente. Masina este alimentata de baterii litiu-ion si un motor electric de 82kw, care furnizeaza o putere de 111 CP. Incarcarea completa se realizeaza in opt ore.

    Viteza maxima este de 130 km/h, in timp ce sprintul pana la 100 km/h se realizeaza in 10.5 secunde.

    50 de masini pregatite pentru perioada de testare sunt partial finantate de catre Swedish Energy Agency. Testele vor dura aproximativ doi ani, perioada in care masinile vor fi supuse unor reale conditii de trafic.

    Vizualizari: 1925