rss

Volvo devine electric cu C30 BEV (cu video)

  1. 19/09/2009
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: c30 bev, ReCharge Concept, vehicule electrice, Volvo, Volvo C30

In afara de hibridul diesel plug-in bazat pe modelul V70 care va aparea in 2012, suedezii de la Volvo mai pregatesc pentru acelasi an primul lor vehicul electric 100%, care se va numi C30 BEV (Battery Electric Vehicle).

Constructorul din Goteborg a construit mai multe prototipuri din acest model cu zero emisii pe care le va testa in Suedia in perioada care urmeaza. Astfel, scandinavii le vor putea evalua in conditii reale de trafic, accentul urmand sa fie pus pe modul in care se va integra sistemul de propulsie electric pe aceasta masina.

Principala deosebire fata de versiunea de serie se afla sub capota, acolo unde Volvo C30 BEV a primit un motor electric alimentat de un pachet de baterii litiu-ion de 24 kWh ce se pot reincarca de la orice priza normala in 8 ore. Interesant este faptul ca, in momentul in care bateria este aproape descarcata, iar pe bord s-a aprins martorul care spune ca aceasta trebuie reincarcata, printr-un condus eficient si in conditii idealem, C30 BEV va mai putea rula inca 10 km.

Potrivit informatiilor preliminare oferite de Volvo, C30 BEV este capabil sa atinga o viteza maxima de 130 km/h si sa sprinteze de la 0-100 km/h in 10,5 secunde. Avantajul sau este ca are o masa totala mai mica in comparatie cu alte vehicule similare datorita faptului ca bateriile nu sunt foarte voluminoase. Autonomia garantata de acumulatorii litiu-ion este de 150 km, distanta care este considerata de suedezi "ideala pentru nevoile zilnice ale unui sofer, fiind mai mare comparativ cu distanta parcursa zilnic de 90% dintre soferii europeni".

In urma cu doi ani, Volvo a prezentat la Frankfurt conceptul hibrid Recharge Concept (foto 4), care era bazat tot pe hatchback-ul C30.

Vizualizari: 3212