rss

Volvo Trucks lanseaza cutia de viteze cu dublu ambreiaj

  1. 18/06/2014
  2. Categoria: Volvo
    Vezi toate fotografiile (2)

    Volvo Trucks lanseaza I-Shift Dual Clutch, prima transmisie de pe piata cu sistem de ambreiaj dublu pentru vehicule de mare tonaj. Datorita schimbarilor de viteze servoasistate, fara intreruperi in transmiterea fortei de tractiune, cuplul este mentinut, iar autocamionul nu pierde viteza in timpul schimbarii treptelor. 

    “In situatiile in care este necesar sa se schimbe des treptele de viteza, de exemplu, pe dealuri sau pe drumuri cu numeroase serpentine, condusul camioanelor cu I-Shift Dual Clutch ajunge la un nou nivel”, spune Claes Nilsson, Presedinte si CEO Volvo Trucks.

    I-Shift Dual Clutch este alcatuita din doi arbori primari si un ambreiaj dublu si permite selectarea simultana a doua trepte de viteza. Ambreiajul este cel care determina treapta de viteza activa. I-Shift Dual Clutch se bazeaza pe tehnologia I-Shift, dar jumatatea frontala a cutiei de viteze a fost reproiectata si cuprinde acum piese complet noi. In pofida acestora, I-Schift Dual Clutch are o lungime cu doar 12 cm mai mare decat o unitate I-Schift obisnuita.

    In principiu, I-Schift Dual Clutch poate fi descris ca doua cutii de viteze interconectate. Cand este activa una dintre ele, urmatoarea treapta de viteza este preselectata in cealalta cutie. In timpul schimbarii vitezelor, prima cutie de viteze este decuplata in acelasi moment in care este cuplata cea de-a doua cutie.

    “Atunci cand conduceti, aveti senzatia ca folositi doua cutii de viteze. Cand este selectata una dintre trepte intr-o cutie de viteze, urmatoarea treapta este deja pregatita in cealalta cutie. Datorita celor doua ambreiaje, schimbarea treptelor de viteza se realizeaza fara nicio intrerupere in transmiterea fortei de tractiune. Rezultatul este mentinerea cuplului motorului si sporirea semnificativa a confortului in timpul condusului”, spune Astrid Drewsen, manager de produs pentru lanturi cinematice in cadrul Volvo Trucks.

    I-Shift Dual Clutch va fi disponibil pe Volvo FH incepand cu toamna anului 2014. Transmisiile cu ambreiaje duble sunt deja utilizate pe autoturisme, dar Volvo Trucks este primul producator din lume care ofera o solutie similara pentru vehiculele de mare tonaj produse in serie. 

    Schimbarile de viteza servoasistate, care nu prezinta intreruperi in transmisia fortei de tractiune, faciliteaza deplasarea in trafic, rezultand intr-un sofat mai relaxat si mai sigur. In plus, schimbarile line si uniforme ale treptelor de viteza reduc uzura lantului cinematic si a intregului vehicul.

    Noua transmisie de la Volvo este eficienta in transportul de cursa lunga, in conditii care necesita numeroase schimbari de viteze, pe dealuri, pe drumuri cu serpentine sau prin orase cu sensuri giratorii si semafoare. I-Schift Dual Clutch faciliteaza in mod deosebit transportul de bunuri mobile sau lichide, pentru ca schimbarile imperceptibile de viteze conduc la miscari mai reduse ale bunurilor.

    Schimbarile line de viteza presupun totodata si un mediu mai silentios in interiorul cabinei. 

    Consumul de combustibil al sistemului I-Schift Dual Clutch este acelasi ca si cel al unitatii I-Schift obisnuite.

    I-Schift Dual Clutch va fi disponibil pe Volvo FH cu motoare Euro 6D13 de 460, 500 si 540 cai putere.



    Vizualizari: 1823
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »