rss

Noul Toyota Yaris a primit 5 stele la testele EuroNCAP

  1. 14/11/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Euro NCAP, Toyota, Yaris
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul Toyota Yaris a fost punctat cu maximul de 5 stele la ultimele teste de siguranta realizate de EuroNCAP. La obtinerea acestor rezultate au contribuit echiparea generoasa cu noua airbaguri, precum si sistemele de siguranta active.

    Noua generatie Yaris a obtinut cel mai mare punctaj oferit de catre EuroNCAP in 2011, acest scor respectand si viitoarele conditiile de acordare a 5 stele stabilite de EuroNCAP pentru 2012, care aduc cerinte mai exigente la capitolul protectie a pietonilor.

    Atat in cazul unui impact frontal, cat si in situatia unui lateral, caroseria este proiectata pentru disiparea energiei. In cazul unei coliziuni frontale, deformarea caroseriei este limitata de catre bara fata, lonjeroane, stalpi fata si structura podelei prin absorbtia si disiparea fortelor rezultate in urma impactului.

    Pentru a oferi un plus de protectie in cazul unui impact lateral au fost instalata structuri rigide in interiorul stalpilor si pragurilor laterale. Cu un rol important in absorbirea energiei impactului, au fost pozitionate bare de ransforsare in structura usilor fata si spate.

    Noul Toyota Yaris este echipat cu noua airbaguri : airbag-uri frontale pentru sofer si pasager, airbag pentru genunchii soferului, airbag-uri laterale fata si airbag-uri cortina fata si spate.

    La capitolul protectia pasagerilor, contribuie materialele din care este confectionat spoilerul fata, care ajuta la reducerea energiei impactului vehiculului asupra picioarelor pietonului. Pentru protectia capului si corpului, structuri deformabile tip pantograf sunt incorporate in partea din fata a capotei si in zona de fixare superioara a aripilor laterale fata.

    Constructorul auto ofera ca sisteme de siguranta active urmatoarele: ABS, Distributia electronica a fortei de franare (EBD), Asistenta la franarea de urgenta (BA), Controlul tractiunii (TRC) si Controlul stabilitatii (VSC).

    Vizualizari: 2454
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »