rss

Ce trebuie sa stii despre Tesla-ul lui Elon Musk

  1. 22/02/2018
  2. Tags: masina electrica, Tesla
    Vezi toate fotografiile (2)

    Cu toții am aflat săptămâna trecută de performanța extraordinară a echipei SpaceX, în frunte cu Elon Musk. Practic, prin eforturile susținute și prin profesionalismul lor, era spațială intră într-o nouă etapă, unde costurile vor scădea semnificativ iar șansele de a vizita planetele învecinate vor crește în fiecare zi.

    Dar Elon Musk a lansat și o surpriză în spațiu: Mașina lui personală, pe care a îndesat-o cu diverse lucruri. Mașina trebuie să ajungă în orbita planetei Marte, dar se pare că traiectoria a fost deviată iar acum mașina se va îndrepta spre centura de asteroizi de la marginea Universului. Nu există nici dispozitive de urmărire puse pe mașină, deci nu vom ști unde va ajunge mașina sau cât va rezista. Știm doar câteva date interesante despre mașină, despre care vorbim în articolul de astăzi. Iată ce trebuie să știi despre Tesla-ul lui Elon Musk.

    Compania auto ia naștere cu modelul Tesla Roadster, lansat în 2006 ca și prototip iar în 2008 este lansat în mod oficial. Genul de mașină pe care și-o permit doar oamenii de genul Daniel Negreanu sau Ion Țiriac, Tesla Roadster este în esență un Lotus Elise cu întreg trenul de rulare aruncat, fiind înlocuit cu un tren de rulare complet electric. Cu o musculatură de 248 de cai putere, Tesla Roadster avea o autonomie declarată de 500 de kilometri, fiind prima mașină electrică din lume care să facă acest lucru. Desigur, nu toate lucrurile au fost roz pentru Tesla Roadster, mașina având numeroase probleme și rechemări pe parcursul istoriei sale. Dar cu siguranță această mașină i-a permis lui Elon Musk să continue proiectul Tesla, chiar dacă s-au cumpărat doar 2450 de exemplare în perioada 2008-2012. Iar înainte de a trece la particularitățile mașinii personale a patronului Tesla, trebuie să îți spunem că un Tesla Roadster deține recordul mondial pentru kilometraj: Un proprietar din Germania a făcut 520.000 de km în propriul Roadster. Într-o mașină electrică construită la începuturile tehnologiei de acest fel.

    Cât despre mașina efectivă care a fost trimisă în spațiu, este foarte posibil să fie fix primul Roadster care a ieșit de pe porțile fabricii în 2006 ca și prototip. Este confirmat faptul că Elon Musk a primit modelul cu numărul unu, dar nu sunt informații dacă ar fi ajuns acum în spațiu sau nu. Cert este că mașina din spațiu va bate kilometrajul oricărei mașini din lume, chiar dacă are motorul oprit.

    Elon Musk este un fan împătimit al cărții "Ghidul Autostopistului Galactic" (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy), de aceea foarte multe lucruri interesante de pe mașină au o referință directă în acea carte. De fapt, chiar un exemplar al cărții se află în torpedo-ul mașinii, împreună cu un prosop. De asemenea, navigația afișează momentan cuvintele "Don't Panic!", o altă referință a cărții care l-a încurajat pe Elon Musk să își urmeze visul de a crea o rachetă spațială. Cât despre alte materiale informaționale, în mașină se află un CD construit din quartz special proiectat să reziste condițiilor din spațiu și unde sunt înregistrate diverse lucruri despre umanitate. În cazul în care mașina va fi preluată de către extratereștri, măcar să poată învăța ceva despre noi.

    Ce alte lucruri interesante a mai ascuns Elon Musk prin mașina sa înainte de a o trimite în spațiu? Mulți oameni pe internet au glumit că aceasta ar fi crima perfectă, dacă ar fi cineva ascuns acolo. Oricum nu vom ști niciodată. Ceea ce știm cu siguranță este că pe bordul mașinii se află o machetă a mașinii, o machetă făcută special de către SpaceX și care este o replică fidelă. Mai mult decât atât, sub scaune se află o plachetă comemorativă gravată cu numele celor 6000 de angajati SpaceX care au făcut posibil acest lucru.
    Iar acest lucru, această mașină, a fost înregistrată oficial ca un corp ceresc de către NASA. Cât va rezista radiațiilor? Nu știe nimeni, asta pentru că mașina este complet stock, nu au fost adusă nicio modificare mașinii: scaunele sunt standard, caroseria este standard. O mașină normală (în sensul în care un Tesla Roadster poate fi denumit mașină normală), luată, împachetată și trimisă în spațiu.

    Tu ce părere ai despre această mașină? Care dintre lucrurile pe care le-a lăsat Elon Musk în mașină ți se pare cel mai interesant? Așteptăm commentariile voastre în rubrica de mai jos.

    Vizualizari: 2533
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »