rss

Indienii de la Tata Motors planuiesc sa lanseze un model electric

  1. 09/03/2012
  2. Categoria: Tata
  3. Tags: electric, megapixel, Tata Motors
    Vezi toate fotografiile (16)

    Dupa ce si-au incercat norocul fara succes cu cea mai ieftina masina din lume, cei de la Tata Motors s-au prezentat la Geneva cu un vehicul electric, cu autonomie extinsa.

    Indienii au lansat la Salonul Auto elvetian succesorul conceptului Pixel care a debutat anul precedent in cadrul editiei 2011 a evenimentul. Noul model poarta numele Megapixel si este promovat ca fiind un REEV – Range Extended Electric Vehicle.

    Acest sistem este utilizat deja de Chevrolet Volt si omologul sau european, Opel Ampera, care sunt echipate cu un motor electric si o unitate cu combustie interna, cu rol de generator.

    Citeste si Tata Motors lanseaza noul Nano facelift

    Revenind la Tata Megapixel, oficialii companiei anunta o autonomie de pana la 900 kilometri cu un singur plin si emisii de noxe de 22 grame/km. Daca autoturismul ruleaza numai pe modul electric, bateriile asigura o autonomie de 87 kilometri. Dupa aceea, intra in functie propulsorul cu ardere interna, care reincarca acumulatorii din mers.

    Interiorul prezinta cateva elemente futuriste, obisnuite in cazul prototipurilor, precum si un sistem de deschidere a portierelor interesant, caruia nu ii dam mari sanse de transformare intr-o propunere de serie.

    Tata Motors nu  si-a facut publice intentiile de a patrunde pe segmentul autovehiculelor electrice, insa nu este exclus ca in viitorul apropiat sa regasim in showroomurile europene o citadina cu zero emisii, made in India.

    Vizualizari: 3780
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »