rss

Zonele cu risc ridicat de accidente, semnalizate printr-un indicator nou

  1. 28/03/2012
  2. Tags: Accident, indicator rutier
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii din Romania vor fi nevoiti sa tina cont de un nou indicator rutier, care are rolul de avertizare a zonelor cu risc ridicat de accidente. Masura face parte din strategia Politiei Rutiere de reducere a numarului de decese survenite din aceasta cauza.

    Impreuna cu CNADR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România ) a demarat, in primavara acestui an, un program national de crestere a sigurantei rutiere pe drumurile din România, care consta in semnalizarea zonelor cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, denumite puncte negre.

    Punctul negru reprezinta un sector de drum cu lungimea de maximum 1 kilometru, unde, intr-o perioada de 5 ani consecutivi, au avut loc minim 10 accidente grave de circulatie, soldate cu cel putin 10 persoane decedate sau ranite grav.

    Concret, dupa implementarea acestei masuri, conducatorii auto vor intalni in trafic un nou indicator rutier (prezentat pe un panou cu dimensiunile 2,5m x 1,2 m), care semnaleaza o zona cu risc accidentogen ridicat.

    Primele indicatoare vor fi montate in teren, incepând cu data de 04 aprilie 2012, pe Culoarul 4 Pan European, care asigura legatura punctelor vestice de frontiera cu portul Marii Negre. Vor fi instalate 40 de panouri care vor semnaliza 20 de puncte negre, dupa cum urmeaza: 16 pe DN 7, Bucuresti-Nadlac si 4 pe DN1, pe raza judetului Sibiu.

    Primele panouri vor fi instalate in aceste zone, tinand cont de valorile ridicate ale transportului rutier de marfuri (Culoarul 4 Pan European) si traficul intens de week-end si sarbatori legale (pe DN1, raza judetului Sibiu).

    Vezi harta cu punctele negre.

    Vizualizari: 15182
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »