rss

VW Golf 6 va avea trei versiuni sport

  1. 23/09/2008
  2. Tags: Golf 6, GTD, Gti, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)


    Desi vrea ca noul Golf sa fie cat se poate de modern, Volkswagen intentioneaza sa resusciteze si cateva versiuni clasice, menite, probabil, sa intareasca si mai mult imaginea hatch-ului german.

    Astfel, pe langa GTI-ul deja clasic, respectiv GTI-R-ul mai puternic, pe care le-am prezentat, va mai figura inca o versiune sport in gama lui Golf 6, si anume diesel-ul GTD, ceea ce inseamna ca germanii vor acoperi toate nisele posibile.

    Primul va fi GTI-ul, care nu va suferi schimbari notabile fata de generatia actuala. In afara de designul diferit, putem sa mai notam puterea crescuta pana la 210 CP, in rest va promova valorile cunoscute si foarte apreciate de fanii marcii.
    Noul model va accelera in 7,2 secunde pana la 100 km/h (insa nu se stie daca valoarea este pentru transmisia manuala sau DSG), iar viteza maxima va fi de 239 km/h.
    Prezentarea oficiala va avea loc la Paris, in timp ce livrarile vor debuta la mijlocul lui 2009.

    Versiunea diesel va atrage, cu siguranta, cel putin la fel de multi cumparatori ca si cele pe benzina, daca nu mai multi, avand in vedere pretul carburantilor.
    In acest moment nu se cunosc prea multe detalii despre ea, dar se pare ca va fi folosi motorul de 2 litri cu 170 CP, care livreaza un cuplu egal cu cel al GTI-ului.

    Ultimul din acest trio va fi GTI-R, care urca stacheta la impresionanta valoare de 270 de cai si este inlocuitorul lui R32.
    In consecinta, nu va lipsi tractiunea integrala, insa motorul nu va mai fi un V6 aspirat, ci, cel mai probabil, o evolutie a agregatului 2.0 TFSI.

    Ca aparitie, GTI-R va deosebit de agresiv: se zvoneste deja ca va avea un difuzor special, vopsit in negru.
    Vizualizari: 1151
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »