rss

VW, Opel, Mercedes si BMW s-au inteles cu autoritatile. Vor rechema in service 2,5 milioane de vehicule diesel

  1. 03/08/2017
  2. Tags: Audi, BMW, Motoare diesel, rechemare in service, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (4)

    Scandalul emisiilor din Germania este pe punctul de a se incheia, in contextul in care cele patru brand-uri implicate au fost de acord cu o serie de masuri pentru a salva tehnologia diesel si mai ales pentru a evita interzicerea acestui tip de autovehicule in marile orase.

    Totul s-a intamplat cu ocazia "National Diesel Forum", un eveniment in caruia s-au dezbatut toate problemele emisiilor si s-a stabilit ca vor fi rechemate in service 2,5 milioane de masini cu motoare diesel Euro 5 si Euro 6.

    Dupa ce li se va instala un nou software care nu va influenta negativ nici consumul si nici puterea, acestea vor avea emsii cu pana la 30% mai mici. Pe langa aceasta masura, bavarezii de la BMW au anuntat ca vor oferi 2.000 de euro fiecarui proprietar de masina diesel cu motor Euro 4, pentru a-i incuraja pe acestia sa isi schimbe vechea masina cu una noua, care emite pana la 130g/km de CO2.

    "Industria auto este constienta ca a pierdut din credibilitate. Trebuie sa lucram pentru a recastiga increderea oamenilor. Aceasta este principala grija a industriei- in interestul nostru, al clientilor si angajatilor, dar si in interesul tarii noastre," au declarat membrii Asociatiei Industriei Auto din Germania.

    Acest scandal a izbucnit in momentul in care o serie de investigatii a scos la iveala ca mai multi producatori auto din Germania au ocolit normele actuale si au continuat sa vanda masini ale caror motoare diesel poluau mai mult decat trebuia.

    Vizualizari: 2128
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »