rss

Volvo pregateste doua modele speciale

  1. 01/05/2007
  2. Tags: V60, VCC, Volvo
    Vezi toate fotografiile (2)
    Concernul suedez o duce binisor in ultima vreme si doreste sa marcheze acest lucru prin lansarea a inca doua modele de nisa, ale caror principala arma in fata concurentei va fi designul nonconformist.

    Acestea sunt V60 – un cross-over – si nava-amiral XC100 – un mega break mai mare si decat XC90, si decat S80.

    Revenind putin la V60, sa spunem ca acesta va avea un design sportiv si va fi construit probabil pe platforma tehnica a viitorului S60. Steve Mattin, managerul de design Volvo, a prezentat deja la salonul auto de la Geneva cateva schite ale unor viitoare modele, iar aceasta parte frontala pe care o vedeti aici este o dezvoltare grafica a uneia dintre acele planse.

    Trecand la XC100, uriasul model familial va imprumuta componente de la celelalte masini din gama Volvo, dar va fi primul dintre ele ce va avea o propulsie hibrida.

    Inspirat din conceptul VCC (foto), el va dispune, bineinteles, de  motoare puternice si un sistem de tractiune integrala, insa marele sau atu va fi habitaclul gigantic, capabil sa primeasca pana la sapte pasageri.

    Cele doua modele fac parte dintr-un amplu plan de dezvoltare pus la cale de Volvo (din care va face parte si viitorul SUV compact XC60), ce are ca scop final depasirea pragului de 600.000 de masini fabricate anual.
    Vizualizari: 1215