rss

Volvo Cars arunca manusa. Toate automobilele sale vor fi hibride sau electrice

  1. 05/07/2017
  2. Categoria: Volvo
    Vezi toate fotografiile (7)

    Volvo Cars, producatorul de masini premium, a anuntat ca fiecare Volvo pe care il va lansa din 2019 va avea un motor electric, lucru ce subliniaza sfarsitul istoric al masinilor care au doar un motor cu ardere interna (MAI) si se va concentra pe electricitate la viitoarele sale afaceri.

    Anuntul facut azi de Volvo reprezinta un pas curajos si o acceptare a electricitatii ca solutie pentru viitor si subliniaza faptul ca acum dupa un secol de la inventarea propusiei cu ardere interna, electricitatea deschide un nou capitol in istoria automobilui.

    "Este vorba despre client", a declarat Håkan Samuelsson, presedinte si director executiv. "Cerintele oamenilor cresc vizavi de masinile electrice, iar noi vrem sa venim in intampinarea  dorintelor acestora de acum sau cele viitoare”.

    Volvo Cars va introduce un portofoliu complet de masini electrice pe toata gama de modele, cuprinzand masini full electrice, plug-in hibride si  mild-hybrid.  Va lansa cinci masini complet electrice in perioada 2019 - 2021, dintre care trei vor fi modele Volvo si doua dintre acestea vor fi masini electrice de inalta performanta de la Polestar, divizia de masini performante a lui Volvo Cars. Detalii complete despre aceste modele vor fi anuntate ulterior.

    Aceste cinci autoturisme vor fi completate de o gama de masini alimentate cu benzina sau motorina plus motor electric in sistem hibrid si optional mild hybrid cu tehnologia cu 48 de volti, disponibila ca alternativa pe toate modelele (mild hybrid inseamna ca motorul termic pe benzina sau diesel este ajutat si de un motor electric la cresterea sarcinii).

    Aceasta oferta reprezenta una dintre cele mai extinse propuneri de masini electrice ale unui producator de masini, de pana acum. Fapt ce inseamna ca in viitor nu vor mai exista masini Volvo fara un motor electric, deoarece masinile cu motor termic (MAI) sunt treptat eliminate si inlocuite cu masini (MAI) care sunt  optimizate cu optiuni electrice.

    "Acest anunt marcheaza de fapt sfarsitul masinii exclusiv animate de un motor cu ardere interna", a spus domnul Samuelsson. "Volvo Cars a declarat ca intentioneaza sa vanda un total de 1 milion de masini electrice pana in 2025. Cand am spus acest lucru, chiar este modul in care vom face acest lucru ".

    Anuntul subliniaza angajamentul Volvo Cars de a minimiza impactul sau asupra mediului si de a face orasele viitorului mai curate. Volvo Cars se concentreaza pe reducerea emisiilor de carbon atat ale produselor, cat si ale operatiunilor sale.

    Scopul sau este de a avea operatiuni de productie neutre din punct de vedere al climatului pana in 2025. De asemenea, decizia urmeaza anuntului din aceasta luna ca Volvo Cars va transforma Polestar intr-o noua companie de automobile electrice de inalta performanta la nivel mondial.

    Diferit de Audi si Mercedez-Benz, Volvo inca nu a anuntat cand va fi la vanzare primul sau model cu tehnologie 48 volti mild hybrid, insa Hakan Samuelsson, CEO Volvo, a precizat pentru Automotive News, ca tehnologia  mild hybrid va lucra atat cu motoare termice cu benzina cat si cu diesel.

    Vizualizari: 1624
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »