rss

Volkswagen dezvolta o masina electrica de curse

  1. 20/10/2017
  2. Tags: Pikes Peak
    Vezi toate fotografiile (1)

    Asa cum va spuneam in teaser-ul prezentat ieri , Volkswagen pregateste pentru Pikes Peak editia 2018, un automobil electric care va fi folosit pentru stabilirea unui nou record de cursa, o revansa daca vreti, istorica, a lui Volkswagen.

    Noua provocare in motorsport cu tehnologia de maine: Volkswagen dezvolta o masina de curse electrica pentru cea mai renumita cursa montana din lume. Protocolul cu tractiune integrala este programat sa se afle la inceputul Pikes Peak International Hill Climb din Colorado, SUA, la 24 iunie 2018. Scopul sau este acela de a stabili un nou record pentru masinile electrice la linia de sosire la o altitudine de 4300 de metri. Noul proiect de motorsport face parte din procesul de transformare a lui Volkswagen in principalul producator de vehicule electrice. Pana in 2025, marca Volkswagen va oferi 23 de modele electrice.

    "Urcarea pe Pikes Peak este una dintre cele mai renumite curse de masini din lume, ceea ce reprezinta o provocare enorma si, prin urmare, este foarte potrivit pentru a dovedi capabilitatile tehnologiilor viitoare", explica dr. Frank Welsch, membru al Consiliului de Administratie responsabil pentru dezvoltare. "Masina noastra de cursa electrica va fi echipata cu o baterie inovatoare si o tehnologie noua de propulsie. Testul de stres extrem de pe Pikes Peak ne va oferi observatii si masuratori importante ce vor duce la rezolvari de care vor beneficia viitoarele produse si tehnologii Volkswagen".

    Masina este dezvoltata de Volkswagen Motorsport in stransa colaborare cu Dezvoltarea Tehnica din Wolfsburg. "Cursa de pe Pikes Peak este un nou inceput pentru noi. Dezvoltam pentru prima data un automobil de curse all-electric", explica Sven Smeets, directorul Volkswagen Motorsport. "Proiectul este, de asemenea, o piatra de hotar importanta in noua noastra orientare in motorsport." Volkswagen Motorsport a participat ultima data la cursa montana Pikes Peak, in 1987, cu un Golf spectaculos cu doua motoare, care ratat aproape imposibil de finish. "Este timpul pentru un rematch", continua Smeets.

    Pikes Peak International Climb Climb - pe care cunoscatorii o numesc si "Cursa spre nori" – se desfasoara din 1916 in Muntii Stancosi din apropierea Colorado Springs. Cursa are o lungime de 19,99 kilometri si se urca de la 1.440 de metri pana la varf, la 4300 de metri deasupra nivelului marii. Recordul curent din clasa de prototipuri electrice este de 8 minute 57.118 secunde, stabilit de catre pilotul american Rhys Millen (e0 PP100) in 2016.

    Vizualizari: 1053
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »