rss

Volkswagen coace o versiune de performanta a noului Arteon. Ar putea avea un motor VR6 TURBO de 400 CP

  1. 20/04/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    Apar tot mai multe zvonuri cu privire la posibilitatea ca Volkswagen sa lanseze pe piata o versiune de inalta performanta a noului Arteon. Comercializata sub indicativul R, varianta respectiva ar putea gazdui in compartimentul motor o unitate VR6 turbo de trei litri si 400 CP.

    Chiar daca a fost detronat de noul Touareg din pozitia de nava amiral, modelul Arteon ramane in continuare un produs vital pentru portofoliul companiei Volkswagen. Este, de altfel, si principalul motiv pentru care germanii iau in calcul posibilitatea lansarii unei versiuni de inalta performanta.

    In cazul in care se va materializa, respectiva varianta va fi comercializata alaturi de un motor VR6 turbo cu capacitatea cilindrica de trei litri si puterea maxima de 400 CP. Pentru un maximum de performanta, o cutie automata cu dublu ambreiaj si un sistem inteligent de tractiune integrala vor fi oferite in standard.

    Lansat la inceputul anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul Arteon nu este singurul model din gama Volkswagen care ar putea primi tratamentul R. Inclusiv crossoverele T-Roc si Tiguan vor primi o versiune de inalta performanta, potrivit mai multor zvonuri.

    Marea diferenta este ca aceste doua variante vor imparti motorul turbo de 2.0 litri si 210 cai putere montat germani pe actualul Golf R. Cu importanta mentiune ca exista anumite voci care sugereaza ca viitorul Tiguan R va imprumuta celebrul 2.5 TFSI cu cinci cilindri in linie din gama companiei Audi.

    Oferit alaturi de automobile precum RS3 Sedan, RS3 Sportback, TT-RS si chiar RS3 Q3, propulsorul cu pricina dezvolta in configuratia de top nu mai putin de 400 CP si 480 CP. Astfel, atunci cand este comandat pe modelul TT-RS, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza doar 3.7 secunde.

    Vizualizari: 5004