rss

Viitorul suna electric: IONITY face o retea de statii pentru incarcarea masinilor electrice in toata Europa

  1. 06/11/2017
  2. Tags: ionity, masina electrica, masini electrice, statie incarcare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mai multe branduri auto colaboreaza in cadrul unui joint venture care va dezvolta o retea de incarcare pentru autovehicule electrice la nivel european. Speram ca si Romania va fi pusa pe aceasta harta, mai ales ca numarul automobilelor electrice vandute in tara noastra este in continua crestere.

    Companiile BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group, cu Audi și Porsche, au anunțat astăzi lansarea IONITY – un joint venture care va dezvolta și implementa o rețea de încărcare de înaltă putere (HPC) pentru
    vehiculele electrice din întreaga Europă. Prin lansarea a aproximativ 400 de stații HPC până în 2020, IONITY va facilita călătoriile pe distanțe lungi, marcând un pas important pentru vehiculele electrice. Cu sediul în München, joint venture-ul este condus de Michael Hajesch – CEO și Marcus Groll – COO și are o echipă în creștere, care va ajunge la 50 de angajați până la începutul anului 2018.

    ”Prima rețea paneuropeană HPC joacă un rol esențial în consolidarea pieței de autovehicule electrice. IONITY ne va ajuta să îndeplinim obiectivul nostru comun de a oferi clienților posibilitatea de încărcare rapidă și opțiunile de plată digitală, pentru facilitarea călătoriilor pe distanțe lungi”, a declarat Hajesch.

    Primele 20 de stații electrice vor fi deschise publicului în acest an și vor fi amplasate pe drumuri principale din Germania, Norvegia și Austria, la intervale de 120 km, prin parteneriate cu ”Tank & Rast”, ”Circle K” și ”OMV”. Pe parcursul anului 2018, rețeaua se va extinde la peste 100 de stații, fiecare permițând mai multor clienți, care conduc mașini de la diferiți constructori auto, să-și încarce simultan autovehiculele.

    Desi Romania nu a avut un start fulminant in domeniul automobilelor electrice, in special din pricina lipsei de sustinere din partea autoritatilor, speram ca tara noastra va fi pe harta celor de la IONITY, fiind o tara importanta de tranzit si turism ce face legatura vestului cu estul Europei.

    Pentru mai multe informații, accesați: www.ionity.eu.

    Vizualizari: 1611
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »