rss

Urmatorul pas in evolutia digitala: Anvelopele inteligente NOKIAN TYRES INTUITU™ sunt deja disponibile pe piata din Finlanda

  1. 14/09/2020
    Vezi toate fotografiile (3)

    Nokian Tyres a anuntat lansarea anvelopelor inteligente Intuitu la targul Agritechnica 2019 din Hanovra, in luna noiembrie a anului trecut. Transformarea digitala a anvelopelor pentru utilaje cu capacitate de volum mare revolutioneaza condusul de zi cu zi si gestionarea flotei, astfel ca, incepand de acum, noile anvelope Intuitu sunt disponibile pentru vanzare in Finlanda, pentru anumite utilaje agricole si operatiuni contractate, urmand sa fie disponibile si in alte tari si regiuni in viitorul apropiat.
    Solutia de anvelope inteligente Nokian Tyres Intuitu a fost apreciata inca de la lansare pentru simplitatea mecanismului de functionare. Este nevoie de un set de anvelope inteligente, echipate cu senzori, si de aplicatia Intuitu instalata pe smartphone-ul soferului, pentru a obtine datele despre presiunea si temperatura din anvelope direct pe ecranul acestuia.
    „Managerii de flote au fost incantati de posibilitatea de a avea acces rapid la informatii vitale despre anvelope si memento-uri, disponibile intr-o configuratie simpla.”, spune Matthew Crocker, Product Manager, Nokian Tyres. „Anvelopele premium pentru tractoare sunt o investitie demna de luat in seama.”, completeaza acesta.
    Avantajul digital
    In acest moment, proiectul Nokian Tyres Intuitu consta in anvelope inteligente echipate cu senzori si o aplicatie mobila. Șoferii trebuie doar sa comande anvelopele inteligente si sa descarce aplicatia. Anvelopele inteligente sunt inregistrate in aplicatia Intuitu, care monitorizeaza pozitia si presiunea anvelopelor, precum si datele de temperatura pentru toate vehiculele echipate cu anvelope inteligente. 
    Proprietarul flotei poate invita in aplicatie soferi si vehicule, in functie de necesitati. Astfel, soferul ramane la curent si primeste alerte cu privire la vehiculul utilizat, in timp ce managerul flotei priveste imaginea de ansamblu si poate profita la maximum de anvelope si utilaje. De asemenea, producatorii de utilaje vor beneficia de o solutie de tip plug & play pentru anvelopele inteligente si de angajamentul crescut din partea clientilor, adus de aceasta solutie. Mai mult decat atat, inregistrarea Intuitu extinde garantia anvelopelor. 
    „Cunoasterea performantei anvelopelor ajuta la economisirea costurilor pentru combustibil si la imbunatatirea sigurantei la locul de munca”, adauga Matthew Crocker. „Dimensiunea digitala a anvelopelor inseamna si mai mult decat atat, iar noi avem o multitudine de idei magnifice de pus in practica!”, completeaza acesta.
    Mai multa liniste pentru: 
    • Soferi
    - Productivitate crescuta si mai putine griji
    - Mediu de lucru sigur
    - Garantie extinsa
    • Manageri & proprietari de flote
    - Durata de viata imbunatatita a anvelopelor
    - Timp de repaus mai mic pentru utilaje
    - Cost total de proprietate mai mic
    Intuitu pe santier
    Solutia pentru anvelope inteligente Intuitu a fost testata integral si a devenit deja o parte importanta a activitatii utilizatorilor de testare. Antreprenorul finlandez Jari Suontausta a folosit Intuitu in flota sa de trei tractoare. Modul in care acesta lucreaza s-a schimbat odata cu dimensiunea digitala a anvelopelor. 
    „Nokian Tyres Intuitu face mai usoara urmarirea starii anvelopelor si ofera economii financiare.”, spune Jari Suontausta
    „Diminetile sunt fara efort acum, pentru ca pot verifica daca totul este in regula cu o singura privire pe telefon.”, completeaza acesta.
    Jari Suontausta este impresionat si de modul in care Nokian Tyres Intuitu l-a ajutat sa reactioneze rapid in cazul unor probleme: „Exista uneori o multime de cuie si de piese metalice pe santier, astfel ca perforarea anvelopelor devine ceva obisnuit.”, explica el. „Aceste rupturi se repara usor si fara un buget ridicat daca sunt detectate de la inceput. Altfel, o anvelopa foarte scumpa poate fi distrusa daca problema nu este observata la timp.”, completeaza acesta.
    Disponibile acum, pregatite pentru viitor
    Vanzarea anvelopelor inteligente Nokian Tyres Intuitu incepe treptat, pornind din Finlanda, cu cele patru anvelope emblematice pentru tractoare Nokian Tyres: Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI si Nokian Tractor King. Fabrica va incepe livrarea comenzilor in septembrie, iar aplicatia Intuitu va fi disponibila pentru descarcare in acelasi timp. Comenzile se vor realiza in prima faza prin intermediul distribuitorului de anvelope Vianor, dupa care vor urma si alti distribuitori. Anvelopele sunt livrate in termenul standard de livrare.
    „In Finlanda suntem pe teren propriu, iar clientii sunt dornici sa incerce noi tehnologii”, spune Manu Salmi, SVP, Managing Director, Nokian Heavy Tyres. „Urmeaza sa extindem disponibilitatea acestor anvelope si in alte tari.”, completeaza acesta.
    Manu Salmi este entuziasmat in special de exploatarea unei noi lumi digitale: „Dupa ani de testare si dezvoltare, este un sentiment extraordinar sa punem la dispozitia utilizatorilor aceste posibilitati digitale revolutionare”, adauga Manu Salmi
    „Scopul nostru este sa oferim o experienta de condus mai linistita, o activitate mai sigura, mai eficienta si mai durabila, iar Intuitu face aceste lucruri posibile.”, explica acesta.
    In timp ce caracteristicile actuale ale Intuitu vor schimba deja modul in care sunt utilizate anvelopele, acesta este doar inceputul. De exemplu, sunt in curs de dezvoltare masurarea adancimii benzii de rulare si integrarea Nokian Tyres Intuitu cu propriul software de operare al utilajului.
    „Este o etapa importanta, poate cea mai importanta, insa munca de dezvoltare continua.”, afirma Manu Salmi. „Abia descoperim taramul digital, iar ambitia noastra nu ne va lasa sa ne oprim aici!”, concluzioneaza acesta.

    Vizualizari: 4591
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »