rss

Un nou proiect de lege creeaza controverse: soferii sa poata depasi pe linie continua, dar numai in anumite conditii

  1. 16/11/2017
  2. Tags: codul rutier, depasire pe linie continua, linie continua, modificare cod rutier, proiect de lege
    Vezi toate fotografiile (1)

    Aglomeratia din marile orase ii deranjeaza din cate se pare pe unii parlamentari, care cauta diferite metode prin care sa modifice Codul Rutier, astfel incat traficul sufocant sa fie doar un vis urat.

    Cea mai noua propunere pentru decongestionarea drumurilor din Romania vine de la un ales al neamului, care a redactat un proiect de lege de modificare a Codului Rutier.

    Potrivit acestuia, soferul va putea efectua o manevra de depasire pe linia continua sau linia dubla continua care separa sensurile de mers, atunci cand vizibilitatea drumului este de cel putin 20 de metri, latimea partii carosabile este de cel putin sapte metri si atunci cand manevra se realizeaza pentru "depasirea obstacolelor de orice natura, oprite, stationate sau care se deplaseaza cu o viteza foarte mica."

    Marea problema este ca in forma actuala, aceasta ultima prevedere le-ar permite soferilor sa depaseasca pe linie continua chiar si atunci cand cei din fata sunt blocati in trafic la semafor.

    Initiatorul acestui proiect de lege sustine ca masura va fluidiza traficul, in special pentru operatorii economici si marii transportatori. In plus, acesta mai precizeaza ca in prezent "soferii este sanctionat nediferentiat pentru incalcarea marcajului continuu, fara a fi luate in considerare motivele care au determinat actiunea."

    Pentru a intra in vigoare, un proiect de lege trebuie mai intai votat de Senat si de Camera Deputatilor, promulgat prin decret prezidential si mai apoi publicat in Monitorul Oficial.

    Vizualizari: 2595
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »