rss

Un altfel de concept dedicat marilor orase: MINI Citysurfer Concept

  1. 21/11/2014
    Vezi toate fotografiile (1)

    Placerea condusului oferita intr-o formula de dimensiuni minime - acesta a fost principiul care a stat la baza succesului MINI in cei 55 de ani de istorie. Acum marca premium din Marea Britanie propune un nou concept pentru mobilitatea in zonele urbane: MINI Citysurfer Concept este o solutie pentru a putea acoperi ultima parte a traseului, pana la destinatie, confortabil, rapid, cu emisii zero. Este vorba de o trotineta cu propulsie auxiliara electrica care poate dezvolta o viteza maxima de 25 km/h si poate asigura o autonomie in regim electric de aproximativ 15-25 kilometri.

    Datorita masei reduse - aproximativ 18 kilograme - si conceptului de pliere, se potriveste cu usurinta in portbagajul noului MINI cu trei usi, de exemplu. Cu doar cateva miscari rapide, conceptul este pregatit sa-l transporte pe utilizator de la parcare la destinatia finala din centrul orasului - asa-numitul "kilometru final". Dimensiunile compacte permit ca MINI Citysurfer Concept sa poata fi transportat in autobuz sau tren, extinzandu-se astfel flexibilitatea in traficul urban.

     

    Solutia ideala pentru ultimul kilometru - oriunde te-ai duce: MINI Citysurfer Concept

    Printre efectele cresterii urbanizarii se numara reducerea spatiului pentru trafic si pentru parcare in marile zone metropolitane, care deseori atrag un mare numar de oameni. Concentrarea facilitatilor pentru munca, timp liber si cumparaturi in cateva zone are ca rezultat o concentrare a solutiilor de transport catre un spatiu limitat. Aceasta duce la aglomerarea traficului si un deficit al spatiilor de parcare - fenomen care afecteaza calitatea vietii in zonele mentionate si genereaza un plus de emisii, riscuri de accidente si cresterea timpilor de transport cu impact asupra economiei. Tinand cont de aceste aspecte, noile concepte de vehicule devin din ce in ce mai atractive. MINI Citysurfer Concept este adaptat special acestui gen de mobilitate, in care calatoria individuala cu automobilul sau cu transportul public local isi atinge limitele. Conceptul permite o mobilitate convenabila chiar si in acele zone ale centrului unde accesul automobilelor nu este permis.

    De asemenea, poate fi usor combinat cu alte mijloace de transport. Cand este strans in portbagajul unui automobile sau in mijloace de transport, MINI Citysurfer Concept este disponibil oricand pentru utilizator.

     

    Propulsie electrica auxiliara pentru placerea calatoriei si confort

    MINI Citysurfer Concept este mai mic decat o bicicleta rabatabila. Mai mult, fata de aceasta din urma, MINI Citysurfer Concept are si propulsie electrica - mobilitatea urbana beneficiaza de un confort suplimentar. Un motor integrat in butucul rotii spate ofera sustinere eficienta, astfel ca MINI Citysurfer Concept poate atinge viteze de pana la 25 km/h.

    Electromotorul este alimentat de un acumulator litiu-ion de inalta performanta, aflat intr-o carcasa de protectie si integrat in cadru, sub placa pentru picioare. Aceasta unitate include si sistemul de gestiune a bateriei care controleaza fluxul de energie acumulator-motor. Bateria litiu-ion furnizeaza suficienta energie pentru ca MINI Citysurfer Concept sa atinga o autonomie in regim electric de 15-25 de kilometri. Cand acumulatorul este complet descarcat, electromotorul este oprit automat si este deconectat de la butucul independent al rotii spate. Pilotul isi poate continua calatoria prin forta piciorului si fara sa fie limitat de rezistenta la rulare a motorului.

    De asemenea, si incarcarea bateriei este flexibila. Un cablu special pentru conexiune permite incarcarea acumulatorului la o priza conventionala de uz casnic, in timp ce cablul suplimentar este disponibil pentru alimentare la tensiunea de 12 V din automobil. Mai mult, MINI Citysurfer Concept are capacitatea de reincarcare a bateriei sale in timpul calatoriei prin generarea energiei la franare. Pentru aceasta, electromotorul actioneaza ca un generator in timpul franarilor. In utilizare cotidiana, majoritatea decelerarilor cerute de situatiile din trafic pot fi realizate exclusiv prin intermediul unor franari regenerative.


    obilitatea urbana a viitorului: prompta, agila, fara emisii

    Din moment ce propulsia electrica permite o mobilitate locala fara emisii, este ideala pentru utilizare in vehicule concepute pentru trafic urban. Astfel, aceasta indeplineste cerintele unui mijloc de transport inovator, care are capacitatea de a contribui la reducerea emisiilor generate de traficul urban. Exista un numar tot mai mare de orase de pe mapamond unde, din dorinta de a se imbunatati calitatea aerului, sunt aplicate restrictii legale asupra automobilelor cu motoare cu ardere interna, iar utilizarea vehiculelor cu propulsie electrica este incurajata prin diverse beneficii. Asa ca, si din acest punct de vedere, propulsia fara emisii a MINI Citysurfer Concept este orientata spre viitor.

    Propulsia electrica poate fi dezactivata in orice moment prin intermediul unui buton de pe maneta de frana. Interactiunea speciala dintre forta fizica necesara la viteze mici si puterea electromotoare care asista la viteze medii si mari este un factor care contribuie la experienta emotionala a pilotajului.

     

    Proprietati de condus in siguranta, agilitate caracteristica MINI

    Studiul este conceput in stilul traditional MINI, demonstrand imediat ca este un mijloc de transport versatil, agil si sigur, cu un design high-end, pentru o placere spontana a condusului si cu o amprenta de stil individual. Rotile mari ale MINI Citysurfer Concept sunt echipate cu anvelope pneumatice robuste, cu confort acustic ridicat si oferind astfel o reactie sigura si confortabila a calatoriei nu doar pe drumurile perfect asfaltate, ci si la trecerea peste borduri, pavaje sau drumuri neasfaltate. De asemenea, cadrul foarte stabil al MINI Citysurfer Concept contribuie la proprietatile de manevrabilitate agila si cu efort redus.

    Datorita pozitiei verticale de pilotaj, MINI Citysurfer Concept ofera o vizualizare generala buna a traficului. Utilizatorul beneficiaza si de faptul ca este foarte vizibil si pentru ceilalti participanti la trafic. Un arbore telescopic in sectiunea frontala permite ajustarea individuala a inaltimii ghidonului. Datorita acestei proprietati, utilizatori de inaltimi diferite isi pot gasi o pozitie sigur si confortabila pentru a conduce MINI Citysurfer Concept. Pozitia ghidonului si mecanismul de pliere pentru stocare sunt echipate cu un mecanism sigur pentru a se asigura ca arborele telescopic si articulatia de pliere sunt ajutate corect la pornire.

    In acelasi timp, cele trei frane operate individual ofera un nivel ridicat de agilitate si siguranta in traficul urban. Daca este utilizat un stil de pilotaj anticipativ, manevrele de decelerare pot fi realizate in mare parte prin intermediul recuperarii de pe roata spate. In plus, ambele roti ale conceptului dispun de frane hidraulice cu disc, puternice si controlate cu precizie. Cele doua sisteme de decelerare sunt activate prin manete de frana dispuse pe ghidonul MINI Citysurfer Concept. Cursa manetei si punctul de presiune pot fi ajustate individual pentru frana fata, respectiv pentru cea din spate. Pilotul poate contribui la dinamismul si intensitatea franarii prin schimbarea centrului de greutate. Datorita pozitiei joase a podelei, orice schimbare a pozitiei corpului are impact direct asupra reactiei decelerarii.

     

    O gama vasta de potentiale utilizari pentru diferite grupuri-tinta

    MINI Citysurfer Concept a fost dezvoltat pentru placere spontana a condusului in trafic urban si raspunde nevoilor unor grupuri-tinta diferite intr-o gama de situatii cotidiene diferite. Conceptul inovator este orientat spre utilizarea pentru activitati individuale din timpul liber, dar este potrivit si ca mijloc de transport suplimentar ce poate fi combinat cu un automobil sau cu transportul public, precum si pentru cei care fac naveta intre domiciliu si birou sau pentru alte cerinte de mobilitate legate de lucru. Echiparea generoasa si capacele rotilor ofera o protectie eficienta impotriva murdariei si a stropilor de apa, asa ca utilizarea MINI Citysurfer Concept nu are cerinte speciale in privinta tinutei pilotului cand calatoreste pe vreme umeda, de exemplu.

    Aflat pe ghidon, suportul flexibil pentru smartphone imbunatateste confortul si functionalitatea in viata urbana de zi cu zi. Acesta permite utilizarea unui telefon mobil pentru navigatie, atunci cand este necesar. Astfel, un utilizator poate naviga convenabil si cu precizie pentru a parcurge asa-numitul "kilometru final". Aceasta reprezinta baza ideala pentru ca pilotul sa profite de functia de navigare Last Mile pe care o ofera MINI Connected XL Journey Mate. Un soclu de incarcare integrat in suport inseamna ca smartphone-ul poate fi alimentat de la bateria litiu-ion a MINI Citysurfer Concept pe parcursul calatoriei.

    Designul, propulsia si accesoriile MINI Citysurfer Concept sunt concepute pentru a permite adaptarea la cerintele specifice de aprobare de pe diferite piete. De exemplu, chiar si in faza de concept, studiul dispune deja de dotari de siguranta si iluminare, care il fac extrem de potrivit pentru utilizare in traficul rutier.

    Astfel, conceptul inovator acopera aproape intreaga gama de mobilitate urbana individuala. MINI Citysurfer Concept poate fi utilizat pentru naveta zilnica, precum si ca solutie atractiva de transport pentru tineri in drumul spre scoala sau in timpul liber. Conceptul ofera utilizatorilor o calatorie confortabila si cu emisii zero prin zonele metropolitane, cand merg la cumparaturi sau in scop turistic - fara a fi blocati in ambuteiajele consumatoare de timp. Iar potentialul exceptional pe care MINI Citysurfer Concept il are ca supliment al altor mijloace de transport nu este limitat la mobilitatea urbana de zi cu zi. Poate fi luat si in excursii pentru a oferi, in orice moment, mobilitatea MINI, spontana si distractiva.

    Vizualizari: 2105
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »