rss

10 Trucuri practice pentru conducatorii auto

  1. 18/08/2010
    Vezi toate fotografiile (1)

    Adeseori ne aflam in situatia in care am vrea sa rezolvam rapid mici nevoi legate de masina personala. Iata 10 trucuri practice care va pot fi de ajutor in diferite momente:

    1. Tineti la indemana un pachet de servetele umede pentru a elimina mirosul de combustibil de pe maini dupa umplerea rezervorului.
    2. Unsoarea de pe maini poate fi inlaturata cu bicarbonat de sodiu si apa.

    3. Daca aveti o iluminare slaba in garaj, puteti aplica banda reflectorizanta pe obiectele de care v-ati putea lovi.

    4. In cazul în care bornele bateriei sunt puternic corodate, modul cel mai simplu si mai rapid pentru a le curata este sa turnati o bautura carbogazoasa peste ele. Aceasta va inlatura coroziunea. Bicarbonatul de sodiu amestecat cu apa are acelasi rezultat.
    5. Pentru a curata stergatoarele de parbriz spalati-le bine cu bicarbonat de sodiu si apa.

    6. Pentru a nu va trezi cu zgarieturi pe masina pentru ca ati parcat in locul unui sofer morocanos, puteti lasa o carte de vizita in geam sau o simpla foaie de hartie cu numarul de telefon la care puteti fi contactat pentru a muta masina.

    7. Pentru a proteja mocheta din portbagaj, puteti pune deasupra acesteia o folie protectoare din plastic. In acest fel faceti mai usor curat si inlaturati mai simplu petele de ulei.

    8. Notati pe un post-it data la care ati schimbat uleiul si pastrati-l in masina, intr-un loc convenabil, pentru a va putea aminti usor atunci cand este momentul sa adaugati din nou.
    9. Purtati in masina un pamatuf de praf cu care sa mai stergeti masina din cand in cand.
    10. Farurile si portiunile cromate pot fi curatate foarte bine cu bicarbonat de sodiu.

     

    Vizualizari: 9494