rss

Top tehnologii auto in 2019

  1. 12/07/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pe masura ce tehnologia avanseaza, din ce in ce mai multi cumparatori de autovehicule noi sunt interesati mai degraba de aspectul smart al masinii decat de ceea ce se afla sub capota. Nici nu e de mirare, deoarece automobilele de ultima generatie sunt echipate cu computere de bord tot mai sofisticate si interactioneaza cu pasagerii sau alte autovehicule in moduri din ce in ce mai ingenioase.

    Daca in 1968 cei de la Volkswagen utilizau in premiera un computer pe o masina, pentru a controla electronic injectia, astazi, tot mai multe noi masini au computere de bord extrem de performante si conexiuni la internet, iar masinile autonome se perfectioneaza pe zi ce trece, astfel incat probabil nu mai este chiar mult pana cand pilotul automat ne va duce la destinatie in siguranta, in timp ce noi vom putea urmari filme, meciuri sau emisiuni preferate, vom putea accesa retelele de socializare si jocurile preferate pe https://www.vladcazino.ro sau alt cazino online de top, vom putea efectua sarcini de serviciu (daca job-ul permite acest lucru) sau chiar dormi.   

    Potrivit unui material publicat pe site-ul kbb.com la inceputul acestui an, printre cele mai interesante tehnologii auto disponibile in 2019 se numara urmatoarele:

    Aplicatiile prin care masina se conecteaza cu mobilul tau
    Fara doar si poate, telefoanele inteligente au schimbat din temelii viata de zi cu zi, inclusiv modul in care poti interactiona cu automobilul tau. Ca atare, cei mai multi producatori auto pun la dispozitia clientilor aplicatii pentru mobil, prin intermediul carora acestia pot incuia si descuia usile, pot verifica nivelul combustibilului, nivelul uleiului din motor sau presiunea in roti si, desigur, pot porni motorul pentru a se incalzi mai rapid in diminetile geroase de iarna.  
    Softuri pentru urmarirea autovehiculelor furate
    Conform sursei citate, specialistii estimeaza ca, in cursul acestui an, numarul autovehiculelor furate se va situa in jurul a 750.000. Dintre acestea, estimarile releva faptul ca un procent de aproximativ 46% vor fi recuperate, insa acesta ar putea creste datorita tehnologiilor inovatoare pe care producatorii auto de top le instaleaza pe ultimele generatii de autovehicule. Vorbim despre masini ce pot sa comunice direct politiei faptul ca au fost furate. Tehnologiile de acest tip sunt deja incluse in unitatile Connected Drive de la BMW si Onstar de la GM, facand misiunea hotilor de masini (cel putin cei de rand) aproape imposibila.

    Atentionare la deschiderea usilor in vederea protejarii biciclistilor
    Cei care se deplaseaza cu bicicleta in marile orase stiu ca unul din pericolele ce ii pandesc la tot pasul este deschiderea usilor unei masini parcate chiar in fata lor, fara a mai avea timp sa reactioneze, caz in care au loc tot felul de accidente nedorite. Prin urmare, producatorii de autovehicule au inceput sa ia in seama si acest aspect, montand pe masini senzori ce detecteaza apropierea bicicletelor. Ce fac acesti senzori? În prima faza ii avertizeaza pe cei aflati in masina sa nu deschida usile in acel moment, iar in cazul in care acestia ignora avertizarea, unele sisteme mai sofisticate ar putea chiar bloca usile, pana ce pericolul de accident dispare.

    Vizualizari: 2753
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »