rss

Tesla a livrat primele automobile Model 3

  1. 31/07/2017
  2. Tags: Tesla Model 3
    Vezi toate fotografiile (5)

    Tesla a livrat, deja primele exemplare de serie ale noului Model 3. Aproximativ 30 de client, angajati norocosi, ai companiei Tesla si-au primit masinile.

    Tesla a dat publicitatii, in sfarsit, cateva specificatii pentru versiunea de productie a modelului 3.
    Doar doua versiuni sunt construite in aceasta faza initiala pentru a eficientiza procesul de productie cat mai mult posibil: versiunea de baza si Long Range (cu autonomie mai mare). Tesla asa cum a spus a reusit un pret de pornire de 35.000 de dolari pentru Modelul 3 de baza. Modelul Long Range incepe de la 44.000 $.

    Modelul de baza vine cu o autonomie  de 354 km, un sprint de 0-100km/h  in 5.6 secunde si o viteza maxima de 210 km/h. Livrarile nu vor incepe mai devreme de aceasta toamna.
    Modelul Long Range, care este livrat acum, are autonomie de aproximativ 500 km, sprint-ul 0-100 km/h dureaza 5.1 secunde si viteza maxima declarata este de 225 km/h.

    Ambele versiuni au un singur motor electric care propulseaza rotile din spate. Desi Tesla nu a oferit detalii despre modelele suplimentare pe linie, se presupune ca vor exista modele cu doua motoare cu tractiune integrala, precum si modele de inalta performanta cu logo-ul P.

    Asa cum era de asteptat, interiorul modelului 3 este relativ simplu, mai ales fata de alti ompetitori din acest interval de preturi. In partea superioara a consolei centra este un afisaj touchscreen de 15 inch care ofera aproape toate informatiile despre vehicul. Elementele  premium, cum ar fi ornamentele din piele, scaunele reglabile pe 12 directii si un sunet mai bun, pot fi adaugate cu un pachet Premium Upgrades de 5.000 $.

    Exista o multime de dotari standard pe modelul 3. Acestea includ navigatie, conectivitate la internet, faruri cu LED-uri si asistenta electronica de baza pentru autopilot, cum ar fi evitarea coliziunilor si franarea automata de urgenta. Pentru inca 5.000 de dolari, puteti adauga un Autopilot imbunatatit, care include functii mai avansate, inclusiv schimbarea automata a benzii de rulare si parcare automata.

    Tesla estimeaza ca o caracteristica complet automata va fi disponibila in cele din urma pentru modelul 3. Aceasta va necesita Autopilot imbunatatit plus o taxa suplimentara de 3.000 de dolari, spune compania. Amintiti-va, toate automobilele Tesla sunt echipate cu hardware-ul necesar pentru conducere automata. Cu toate acestea, ele necesita sisteme complexe de software si bineinteles legislatia aferenta.

    O garantie limitata de 4 ani / 80.000 km este oferita in masina, in timp ce o garantie de 8 ani / 160.000 de km este oferita pe baterie (bateria Long Range primeste o garantie de peste 190.000).

    In ciuda faptului ca au inceput vanzarile modelului 3, unii clienti ar putea inca sa astepte livrarea propriei masini. CEO-ul Elon Musk a spus anterior ca Tesla se asteapta sa construiasca 100 de automobile in august, dar va creste pana la 1.500 pana in septembrie si in jur de 20.000 pana in decembrie. Vineri, a spus despre clientii care comanda masini acum le vor primi probabil la sfarsitul lui 2018. S-au mai vazut supraestimari ale capacitatii de productie si la alte case mai mari.
    Tesla are in prezent aproximativ 400.000 de precomenzi pentru modelul 3 si se asteapta sa construiasca pana la 500.000 de masini pe an in 2018, cand va include productia modelului S si a modelului X, deci va fi un an plin pentru fabrica din Fremont California.

    Vizualizari: 1063