rss

Temutul Hennessey Venom F5 iese la atac

  1. 21/06/2017
    Vezi toate fotografiile (4)

    Hennessey, tunerul Texan, care produce unele dintre cele mai rapide si exclusive supermasini,  a ocupat un loc intre reperele de performanta in 2010 cu lansarea modelului Venom GT.

    Masina are mai multa putere decat un Bugatti Veyron, cantareste semnificativ mai putin, iar in 2014 a fost inregistrat cu viteza de 434 km/h. Viteza n-a fost omologata, pentru ca s-a parcurs o singura trecere, si nu doua cum se obisnuieste, astfel ca testul n-a convins si s-au produs doar cateva modele Venom GT.
    Productia s-a oprit la sfarsitul lui ianuarie, cu doar 13 automobile realizate din care 6 coupe-uri si 7 spidere decapotabile.

    Luand in calcul perfomanta oferita si necesarul de inginerie cerut la realizarea masinii, constructia celor cateva Venom GT pare trista.

    Insa Hennessey, planuieste sa foloseasca lectiile invatate din evolutia lui Venom GT  pentru a veni cu un successor al acestuia la sfarsitul lui 2017. Noua masina se numeste Venom F5  si va fi primul model al diviziei de vehicule speciate Hennessey, care va proiecta, dezvolta, construi si vinde  masina si modele viitoare.

    S-a aflat despre Venom F5 in 2014, cand Hennessey a dat publicitatii cateva schite generate de computer. Acum din teasere-le publicate cu noul model, acesta seamana cu cel din schitele de atunci. Una dintre principalele critici ale lui Venom GT pe care Venom F5 o va aborda este similaritatea modelului predecesor cu Lotus Exige, din care a fost derivat. Acum se poate lesne vedea ca  Venom F5 pare sa aiba un aspect distinct.
    Si de aceasta data Hennessey foloseste un sasiu special proiectat si fabricat la sediul companiei din Sealy, Texas. Nu au fost dezvaluite detalii privind sistemul de propulsie, ci se asteapta un V-8 cu doua turbocompresoare. Hennessey se lauda cu mai multa putere decat Venom GT, ajutat acum de o aerodinamica imbunatatita si o greutate redusa. Cel mai puternic model anterior, Venom GT avea  1451 CP.

    Acum putem intui ca performanta va creste, Hennessey anuntand o viteza maxima, neomologata insa, de 483 km/h. Litera “F5”  din denumire este preluat din scara Fujita care masoara viteza vantului. F5, care este de obicei rezervat pentru cele mai dure tornade, indica o viteza intre 420 si 511 kmh.

    Modelul Bugatti Chiron are o putere de 1.480 CP si acum are o viteza maxima limitata la 420 km/h. Bugatti intentioneaza sa dezlantuie întregul potental al masinii in 2018 cand se zvoneste ca este posibila o viteza maxima de 463 km/h.  Recordul actual de viteza al unei masini de productie este cel de 431 km/h stabilit de Bugatti Veyron Super Sport in 2010.

    Vizualizari: 992
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »