rss

Taycan a fost oaspetele finalei Formula E

  1. 19/07/2019
    Vezi toate fotografiile (4)
    Porsche viziteaza New York-ul: Taycan a aratat de ce este in stare prin parcurgerea mai multor tururi rapide pe circuitul de curse din cadrul marii finale a campionatului ABB FIA Formula E din New York.
    "In Formula E, recuperarea energiei joaca un rol important in strategia de curse. Intr-o masina de serie, recuperarea inteligenta a energiei poate aduce beneficii semnificative in ceea ce priveste autonomia", explica pilotul Porsche Neel Jani, care s-a aflat la volan in New York. "Am fost surprins de autonomia noului Taycan chiar si atunci cand a fost condus in mod dinamic, pe o pista de curse. Acest lucru se datoreaza bateriei centrate pe performanta si sistemului sofisticat de gestionare a energiei."
    Jani a fost, de asemenea, impresionat de maturitatea etapei de dezvoltare a noului Taycan:"Ca si masina noastra de Formula E, are un sistem de propulsie Porsche conceput pentru performanta si fiabilitate. Indiferent daca este vorba de o masina de curse sau de un model de serie, este extrem de important sa conduci multe mile in faza de testare si sa castigi experienta cu automobilul."
    Turele rapide din New York au reprezentat marea finala a Porsche Triple Demo Run. Un prototip Taycan a fot prezentat pe trei continente, in interval de trei saptamani, vizitand China, Marea Britanie si SUA - fiecare dintre pietele cu potential mare de vanzari pentru prima masina sport electrica de la Porsche. Simbolul de pe plafon de la fiecare aparitie a adus cate un omagiu respectivei tari: in New York, prototipul a prezentat un design de stele si dungi.
    Pilotul chinez de curse Li Chao, care concureaza in Porsche Carrera Cup Asia, a condus Taycan pe dificilul circuit de la Porsche Experience Centre (PEC), din Shanghai. Fostul pilot de Formula 1 si actualul ambasador al marcii Porsche, Mark Webber, a urcat dealul Festivalului de la Goodwood, din Marea Britanie.
    Automobilul: Porsche Taycan
    Taycan va fi prezentat in septembrie si va intra pe piata la sfarsitul anului. Pe tot globul, exista deja peste 20.000 de potentiali cumparatori potentiali pentru modelul cu patru usi. Clientii potentiali si-au inscris numele pe lista de precomezi si au platit un avans.

    Alaturi de performanta dinamica a Taycan, cheia succesului pe termen lung al electromobilitatii este reprezentata de o infrastructura de incarcare extinsa. Porsche ofera solutii inteligente de incarcare atat pentru casa, cat si pentru drum. Platforma digitala Porsche Charging System permite accesul, in Europa, la aproximativ 70.000 de puncte de incarcare de la diferiti furnizori si asigura un sistem de facturare centralizata prin intermediul Porsche. În plus, viitorii posesori de Taycan vor aveala dispozitie atat statiile de incarcare rapide proprii, cat si cele instalate in colaborare cu retelele de incarcare, cum ar fi Ionity in Europe sau Electrify America in SUA.

    Pilotul: Neel Jani
    Nascut in Elvetia, Neel Jani (35) conduce pentru Porsche din 2013 si este primul pilot confirmat care va concura in Formula FIA ABB Championship E in noiembrie 2019. La volanul unui Porsche 919 Hybrid, el a fost castigatorul general la Le Mans si Campion Mondial in Campionatul de Anduranta FIA in 2016. Din 2014 pana la sfarsitul sezonului 2017, Jani a obtinut, cu 919, patru victorii, noua prime pozitii la start si patru pozitii fruntase pentru cel mai rapid tur de pista. În 2018, a stabilit un record de tur cu 919 Hybrid Evo la Spa-Francorchamps, doborand recordul anterior de Formula 1.

    Traseul: New York City
    Locatia este unica: finala mare a celui de-al cincilea sezon Formula E a avut loc in New York City,cu profilul Manhattan-ului la orizont si cu statuia libertatii in fundal. Pilotii au avut de parcurs un circuit tehnic exigent in Red Hook, portul Brooklyn.

    Seria de curse: Campionatul ABB FIA Formula E
    Numaratoarea inversa a inceput pana la debutul Porsche in seria de curse complet electrice. Primii pasi au fost deja finalizati cu succes: de la testarea sistemului de propulsie Porsche pe platforma, la construirea modelului Porsche Formula E si lansarea sa pe pista de teste din Weissach, pana la mai mult de 1.000 de kilometri de incercare parcursipe "Circuit Calafat" din Spania. Echipa Porsche Formula E va concura pentru prima data in campionatul ABB FIA Formula E, in sezonul 6 (2019/2020). Neel Jani a fost inscris deja ca prim pilot. Caracteristicile speciale ale seriei de curse includ circuite stradale special concepute in inima diferitelor orase, lipsa opririlor la standuri si posibilitatea ca fanii sa-si doteze pilotii preferati cu un plus de putere si, prin urmare, sa le ofere un avantaj in situatii cruciale care decid cursa, votand online.

    Vizualizari: 1383
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »