rss

Taxa pe autostrada poate fi introdusa abia dupa 2012

  1. 26/10/2010
  2. Tags: Autostrada, taxa,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Statul nu poate introduce o taxa pe autostrada pana dupa 2012, cel putin pentru autostrazile A1, Bucuresti-Pitesti si A2, Bucuresti-Cernavoda. In cezul celor doua intretinerea va fi asigurata inca doi ani de acum inainte de catre consortii care au incheiat deja contracte pentru acest lucru.

     

     Potrivit Comisiei Europene, este interzisa taxarea dubla pe accesul la infrastructura, iar daca statul vrea sa impuna o astfel de taxa, atunci trebuie sa dea, prin licitatie, administrarea si intretinerea acestor doua autostrazi unor parteneri privati.

    "Statul nu poate cere acum aceasta taxa. Legislatia UE nu permite acest lucru. Conform legislatiei europene taxa ar putea fi pusa doar daca ministerul concesioneaza intretinerea autostrazii. Cum contractele sunt deja semnate pana in 2012 in acest moment taxa pe autostrada nu poate fi introdusa", au declarat pentru Gandul surse din cadrul ministerului, care au recunoscut ca memorandumul privind noua taxa a fost propus un pic prea devreme, atat timp cat singurele autostrazi de pe care "s-ar putea scoate bani" sunt A1 si A2, care sunt deja sub contracte de intretinere.

     

    Guvernul a explicat ca aceasta taxa a fost solicitata de Uniunea Europeana, care vrea sa se asigure ca statul roman are bani pentru intretinerea autostrazilor.

     

    In prezent, Romania dispune de 320 km de autostrada, iar in perioada urmatoare, prin Programul Operational Sectorial Transport (POS-T), ar urma sa fie cofinantate din Fondul de coeziune alti 373 kilometri de autostrada, respectiv sectiunile Nadlac-Arad, Arad-Timisoara, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu, Cernavoda-Constanta si varianta de ocolire a municipiului Constanta, informeaza mediafax.

     

    Vizualizari: 3988
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »