rss

Taxa de poluare nu se mai suspenda de la 1 decembrie

  1. 28/11/2008
  2. Tags: Poluare, Taxa
    Vezi toate fotografiile (1)

    de Auto.Ro

    Pentru ca nu a primit inca un raspuns vizavi de taxa de poluare din partea comisiei europene, guvernul de la Bucuresti a amanat suspendarea pentru taxa de poluare cu doua saptamani. Cum am anuntat mai demult taxa de poluare trebuia sa fie suspendata, potrivit premierului Tariceanu, incepand cu 1 decembrie 2008 pe 13 luni, pana la 31 decembrie 2009. Deocamdata taxa de poluare nu este suspendata.

    Guvernul a amanat suspendarea pentru taxa de poluare pana pe 15 decembrie. Mai precis termenul anuntat initial de suspendare pentru taxa auto de la 1 decembrie se amana cu doua saptamani. Astfel romanii mai au inca de platit birul pana la 15 decembrie.

    Motivul acestei suspendari a suspendarii pentru taxa auto se datoreaza faptului ca Guvernul de la Bucuresti nu a primit nici un raspuns la aceasta taxa de poluare din partea Executivului de la Bruxelles. Din acest motiv, ordonanta prin care taxa de poluare era suspendata pentru un an nu a mai ajuns la Monitorul Oficial, potrivit unor surse ministeriale. Saptamana trecuta, premierul a anuntat ca taxa de poluare pentru masinile noi va fi scoasa timp de un an generos - 13 luni de la 1 decembrie 2008 pana pe 31 decembrie 2009.

    Taxa de poluare, introdusa in Codul Fiscal de la inceputul anului trecut, a devenit, din martie 2007, obiectul unei proceduri de incalcare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana. Intre timp, autoritatile romane au avut mai multe runde de negocieri cu Comisia Europeana pentru ca aceasta sa accepte forma de calcul pentru aceasta taxa de poluare.

    Ultima revizuire pentru taxa de poluare, cea de-a treia de fapt , a fost facuta dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, la mijlocul lunii februarie, o motiune simpla a PD-L prin care se cerea anularea pentru taxa de poluare. Guvernul a luat in calcul prevederile motiunii si a adoptat in primavara acestui an actuala forma pentru taxa de poluare, printr-o Ordonanta de Urgenta. Taxa de prima inmatriculare a fost redenumita "taxa de poluare" si se aplica incepand cu 1 iulie 2008.

    Guvernul a decis saptamana trecuta suspendarea pentru taxa de poluare aplicata pentru masinile noi, euro 4 ca masura de stimulare a industriei auto, afectata de criza economica.

     

    Vizualizari: 1898