rss

Taxa auto se discuta azi la Guvern

  1. 16/01/2009
  2. Tags: Taxa, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    de Auto.RO

    Ministrul Mediului va propune Executivului, in sedinta de vineri, suspendarea triplarii pentru taxa auto, in varianta reglementata de guvernul Tariceanu in decembrie, urmand ca, 'intr-un termen rezonabil', sa elaboreze o lege care sa reglementeze taxa auto, pana la definitivarea acesteia masinile urmand sa fie taxate la valorile valabile inainte de triplare (varianta din iulie 2008).

    "Voi merge in sedinta de guvern cu un memorandum care va contine variantele pe care le va propune comisia interministerialaformatadin reprezentanti ai Ministerului Mediului, Finantelor, Economiei, Transportului si Departamentului Afacerilor Europene. Voi sustine si un punct de vedere personal, legat de faptul ca sunt un adept declarat al ideii ca România sa nu devina cimitir de masini", a spus Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului.


    Intrebat cum vor fi taxate importurile de masini in perioada in care ordonanta din decembrie privind triplarea taxei auto va fi suspendata si pana la aparitia noii legi, Nemirschi a raspuns ca va opera varianta stabilita de Guvern in iulie 2008.


    "Voi merge in Guvern cu aceste variante si imi voi sustine si propriul punct de vedere asupra unuia dintre ele. Va rog sa nu imi cereti sa va spun care este acesta. Deciziile de acest gen se iau si se comunica in Guvern", a afirmat Nemirschi, refuzand sa dea orice detalii despre numarul sau continutul variantelor de lucru.


    Pe de alta parte, ministrul mediului a lasat sa se inteleaga faptul ca problemele companiei Dacia nu sunt cauzate de aceasta taxa si a mentionat ca "nu este normal ca Francois Fourmont sa faca o declaratie la televizor in timp ce Constantin Stroe discuta cu mine (n.r. ministrul mediului) problema taxei auto". Ministrul a precizat ca in cadrul discutiei cu Stroe, vicepresedintele Dacia, acesta din urma a spus ca 70% din productia Dacia este destinata exportului, iar restul pentru piata autohtona. "In aceste conditii, daca Dacia ar fi pierdut 15% din vanzari din cauza taxei auto, asta ar fi insemnat ca doar 15% din productia destinata pietei locale reprezinta pierderi reale, ceea ce oricum nu este o problema", a declarat Nemirschi.

    Update: Guvernul nu a ajuns la nicio concluzie privind formula taxei auto 2009. Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a precizat ca noua taxa auto va fi prezentata in februarie. Cititi articolul complet aici.

     

    Vizualizari: 1747
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »