rss

Taxa auto a fost suspendata

  1. 19/11/2008
  2. Tags: Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    de Auto.RO

    Potrivit unei declaratii sustinute de Premierul Calin Popescu-Tariceanu, azi in jurul orei 18, taxa auto pentru masinile noi Euro 4, va fi suspendata incepand cu 1 decembrie 2008 pana la 31 decembrie 2009, un “an generos” (13 luni) , dupa cum spunea Premierul.


    Premierul a anuntat ca taxa auto a fost suspendata ca o masura ce vizeaza pastrarea locurilor de munca existente in industria auto din Romania. Taxa auto se suspenda pentru automobilele noi, Euro 4, cu o capacitate cilindrica de pana la 2000 cmc. Dacia a primit un ajutor ferm din partea Guvernului. Dar nu este suficient. Ar trebui sa se relaxeze conditiile de creditare, iar preturile de achizite ale automobilelor noi sa scada in functie de puterea de cumpararea a pietei.

    In cursul zilei de miercuri, presedintele Traian Basescu declarase ca taxa de prima inmatriculare "ar putea sa fie suspendata pe mai mult de sase luni" si ca nu comenteaza daca e masura buna sau rea, ci spunea ca "e o masura necesara" .

    Presedintele si premierul Calin Popescu Tariceanu au discutat, in aceasta dimineata, la Palatul Cotroceni despre taxa auto.

    Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat in aceasta seara ca va trimite o scrisoare Comisiei Europene vizavi de anuntata suspendare pentru taxa auto. Dar totodata a reamintit ca forul european nu a avut obiectii la discutiile preliminare. Noi speram ca suspendarea pentru taxa auto sa nu genereze nicio problema cu europenii, care initial sustineau aceasta masura. Insa tinand cont de criza financiara mondiala suntem curiosi ce reactie vor avea acestia.

    Dupa cum anuntam ieri Presedintele Basescu a propus continuarea programului Rabla, supravegherea inmatricularii ilegale a masinilor si creditarea furnizorilor pentru uzinele Dacia. Astazi Premierul a declarat ca Programul Rabla va debuta la 1 ianuarie 2009 si va avea o cota de 60.000 de autovehicule, fara a fi considerat un efort bugetar semnificativ a pune in pericol bugetul pe 2009.

    Seful Executivului s-a referit in aceeasi zi la declaratiile sefului statului, afirmand ca "ma bucur ca eu si presedintele suntem de acord cu suspendarea pentru taxa auto". Tariceanu a afirmat apoi ca o masura privind suspendarea pentru taxa auto va fi efectiva incepand cu 1 decembrie.

    Din pacate pentru cei care au platit, in ultimele luni aceasta taxa, va fi imposibil de recuperat, datorita faptului ca, legea privind taxa de poluare, nu este anulata ci doar suspendata, pe o anumita perioada de timp.

     

    Vizualizari: 2294
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »