rss

Taxa auto, din nou pe masa guvernantilor

  1. 14/04/2011
  2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare
    Vezi toate fotografiile (1)

    In urma deciziei Curtii de Justitie a Uniunii Europene care, la cererea Tribunalului Sibiu, a admis ca taxa auto incalca normele europene, legea care reglementeaza situatia primei inmatriculari va fi din nou supusa unei analize. In acest sens, se va constitui o comisie guvernamentala care va studia posibilitatea modificarii cuantumul taxei auto.

    Comisia va fi formata din reprezentanti ai ministerelor Mediului, de Justitie, al Transporturilor si ai Departamentului de Afaceri Europene, rezultatul final urmand a fi facut public peste doua saptamani.

    Aceasta miscare a venit in urma solicitarii premierului Boc adresata ministrului Mediului, Laszlo Borbely, cu privire la decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene referitoare la taxa auto.

    Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), legislatia din Romania aplicata incepand cu 1 iulie 2008 este contrara legilor europene. Desi sistemul de taxare nu face vreo diferenta explicita care sa vizeze nationalitatea proprietarului masinii sau a statutul autoturismului, efectele pe care le produce sunt discriminatorii.

    Raspunsul CJUE a fost solicitat de Tribunalul Sibiu pentru solutionarea unui proces intentat de un roman, care a solicitat returnarea taxei de poluare platite la prima inmatriculare a unui vehicul second hand, cumparat din Germania. Autoturismul a fost achizitionat din Germani si a costat 6.600 euro. La inmatricularea in Romania, acesta a fost nevoit sa achite o taxa de aproape 2.200 euro.

    Vizualizari: 7195
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »