rss

Taxa auto, din nou in dezbatere

  1. 19/06/2012
  2. Tags: Taxa auto, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    La numai sase luni de la intrarea in vigoare a noii formule de calcul a taxei auto de poluare, legea care reglementeaza nivelul noxe emise de autovehicule este din nou in dezbatere, a anuntat luni Ministrul Mediului, Rovana Plumb.

    Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, luni, ca taxa de priminmatriculare este in analiza, mesajul sau catre grupul tehnic fiind ca trebuie sa se ia in calcul faptul ca in Romania sunt sase milioane de oameni in pragul saraciei si trebuie sa fie sprijiniti.

    Pana in prezent, Rovana Plumb a avut trei intalniri de lucru privind taxa de prima inmatriculare, din grupul de lucru facand parte reprezentanti din Ministerul Economiei, Ministerul de Finante, Ministerul Transporturilor, Registrul Auto Roman si Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

    Ministrul Mediului a precizat ca se va tine cont de normele europene, care vor fi adaptate la specificul tarii noastre.

    Incepand cu ianuarie 2012, taxa auto de poluare a fost redusa cu pana la 25%. Pe fondul protestelor,  Guvernul a decis ca taxa de prima vanzare a masinilor înmatriculate inainte de 2007 sa fie suspendata pana la inceputul anului viitor.

    In urma acestei masuri, bugetul Fondului pentru mediu a fost privat de 336 milioane lei, reprezentand veniturile care ar fi fost inregistrate prin impunerea la plata a tuturor autovehiculelor inmatriculate rulate, pentru care este transcris dreptul de proprietate. Mai mult decat atat, reducerea taxei cu pana la 25% a adus o pierdere la bugetul de stat de 240 milioane lei.

    Pana la noi ordine, persoanele care doresc sa isi inmatriculeze pentru prima data masina in Romania vor achita taxa de auto conform Legii nr. 9/2012. Astfel, taxa de poluare se va plati o singura data, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent de tara in care a fost produs autovehiculul.

    In cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii formule de calcul, persoanele afectate pot solicita restituirea banilor reprezentand diferenta.

    Vizualizari: 15252
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »