rss

Subaru Forester este mai sigur cu EyeSight

  1. 22/09/2017
  2. Categoria: Subaru
    Vezi toate fotografiile (1)

    Subaru Forester a fost actualizat la timp pentru iarna prin adaugarea tehnologiei EyeSight, tehnologia avansata Subaru de asistare a soferilor, oferita ca echipament standard.

    EyeSight actioneaza ca a doua pereche de ochi pentru sofer si, in functie de viteza autovehiculului, poate evita complet si
    reduce in mod semnificativ gravitatea accidentelor la viteza mare.

    EyeSight are doua camere video, montate pe fiecare parte a oglinzii retrovizoare si utilizeaza recunoasterea imaginii pentru a captura imagini color tridimensionale de mare precizie. Tehnologia poate distinge vehiculele, motocicletele, bicicletele, pietonii, marcajele de benzi si alte obiecte aflate in zona  rutiera si poate face diferenta intre acestea si determina conditiile generale de rulare.

    Cu accent pe testele si evaluarile din lumea reala, EyeSight a fost dezvoltat pentru a corespunde exclusiv conditiilor de trafic din fiecare tara.

    In total, EyeSight foloseste sase tehnologii pentru a maximiza siguranta, inclusiv adaptarea controlului vitezei de croaziera, franarea pre-coliziune, gestionarea acceleratiei inainte de coliziune, avertizarea la depasirea benzilor de circulatie, avertizarea pentru mentinere a benzii de circulatie si avertizarea de pornire a vehiculului.

    Institutul de Cercetare a Accidentelor de Trafic si Analiza a Datelor din Japonia a realizat un studiu al vehiculelor Subaru implicate in accidente intre 2010 si 2014. Acesta a constatat ca au existat 61% mai putine accidente care implicau masini echipate EyeSight comparativ cu cele fara noua tehnologie.

    La nivel global, s-a atins inca din 2016 cifra de 1 milion de masini echipate cu EyeSight pe drum.
    Modele Subaru sunt deja printre cele mai sigure masini pe sosea; cu toate cele trei vehicule din gama SUV care primesc ratingul maxim de 5 stele Euro NCAP.

    Vizualizari: 1549