rss

Statistica DRPCIV: romanii inmatriculeaza tot mai multe masini second-hand poluante

  1. 28/06/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, romanii au inmatriculat foarte multe masini cu motoare Euro 1, 2 si 4 in primele cinci luni ale anului.

    Daca in urma cu ceva timp, autoritatile scoteau la iveala ca in luna mai, romanii au inmatriculat 47.015 masini second-hand, si ca in primele 5 luni ale anului, 85% dintre masinile inregistrate au fost la mana a doua, acum a sosit momentul sa aflam mai multe detalii despre gradul de poluare al acestora.

    Astfel, potrivit DRPCIV, numarul de masini inmatriculate cu motoare Euro 1 si Euro 2 inmatriculate in perioada ianuarie-mai 2017 a crescut de 2,5 ori, in timp ce in cazul masinilor second-hand cu motoare Euro 4, cresterea a fost dubla.

    Mai ingrijorator este faptul ca varsta parcului auto national a crescut de la 8 la peste 12 ani. Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Roman, sustine ca "Daca ne referim la varsta, aceasta a crescut. Daca anul trecut varsta medie era undeva putin peste 8 ani, in 2017 vehiculele care au intrat in primele 5 luni au avut o varsta medie de 12 ani si trei luni."

    Acesta a mai precizat ca una dintre marile probleme ale romanilor este intretinerea acestor masini second-hand, care la intrarea in tara corespund din punct de vedere tehnic, dar care incep sa se deterioreze ulterior.

    Vizualizari: 1002