rss

Spionat: Mini 4x4

  1. 29/10/2008
  2. Tags: Clubman, Crossover, MINI
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anuntat de conceptul Crossover prezentat la Salon Auto de la Paris, versiunea Mini 4x4 nu este doar un Clubman cu dimensiuni mai generoase. Spre deosebire de berlina, cabriolet si break, cea de-a patra versiune va avea o caroserie 100% originala, dupa cum se poate observa si la prototipul din imaginile alaturate.   

    Mai impunator decat varianta break Clubman (3,94 m), acest Mini cu tractiune integrala face nota discordanta in ceea ce priveste marimea, comparativ cu restul gamei. Astfel, va masura 4 metri in lungime, aproape 1,60 m inaltime si 1,80 m latime. Logic, se castiga mult spatiu fata de celelalte Mini-uri, plus acces direct la scaunele din spate, gratie caroseriei in patru usi.

    Noua este si deschiderea portbagajului. Mini 4x4 va renunta la cele doua usi simetrice, denumite "splitdoor", pentru un hayon care se va deschide de la stanga la dreapta, ca si la Toyota RAV4.

    Apropiat de conceptul Crossover prezentat la Paris, acest model reuseste sa se diferentieze de intreaga productie Mini. Liniile sunt mai agresive si mai impunatoare. Farurile au revenit pe aripi, iar grila este, bineinteles, masiva.  Plafonul, de obicei aliniat la parbrizul din fata, acum prezinta o taiere gradata ca la Fiat Panda. Sistemul de tractiune integrala a fost dezvoltat de specialistul austriac Magna Steyr care va “pune” acest model pe platforma actualului X3. Procesul de constructie va avea loc in Statele Unite. SUV-ului Mini ar putea fi botezat Countryman, nume utilizat la inceputul anilor ’60 pentru unele modele break din portofoliul constructorului britanic. Pret estimativ: 25.000 euro.

    Vizualizari: 1210