rss

Soferii romani pot verifica online valabilitatea rovinietei

  1. 26/06/2012
  2. Tags: CNADNR, Rovinieta
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii romani pot verifica valabilitatea rovienietei online, pe site-ul oficial al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, completand numarul de inmatriculare, seria de sasiu si un cod de verificare.

    Incepand cu data de 25.06.2012, CNADNR pune la dispozitia utilizatorilor un nou serviciu privind posibilitatea de verificare a valabilitatii rovinietei online, disponibil pe site-ul oficial. Pentru a verifica valabilitatea rovinietei este necesara completarea celor doua campuri obligatorii, respectiv numarul de inmatriculare si seria de sasiu, precum si a codului de verificare.

    Pana la data de 01.07.2012 serviciul de verificare a valabilitatii rovinietei se afla in perioada de testare.

    De la 1 octombrie 2010, pe intreg teritoriul Romaniei a intrat in vigoare Sistemul Informatic de Emitere a Rovinietei, prin intermediul caruia soferii pot merge la orice subunitate CNADNR (DRDP-uri, SDN-uri, Agentii de Control si Incasare), la benzinariile MOL, Rompetrol, Petrom si OMV sau la oficiile Postei Romane, UNTRR dar si la firmele de distributie, pentru a achizitiona o rovinieta, in functia de categoria de masina pe care o detin.

    In prezent exista 10 puncte fixe si 14 puncte mobile de control automat a rovinietei, insa sistemul informatic de emitere si verificare a taxei de drum va fi extins la nivel national.

    CNADNR a anuntat ca va investi aproximativ 8,9 milioane de euro pentru instalarea unor puncte suplimentare de control automat. In plus, in viitorul apropiat soferii isi vor putea achizitiona taxa de drum si prin SMS.

    Vizualizari: 12594
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »