rss

Soferii, amendati doar o data pe luna pentru lipsa rovinietei

  1. 27/06/2012
  2. Tags: amenda, Rovinieta
    Vezi toate fotografiile (1)

    Procesele-verbale de constatare primite de soferii care circula fara rovinieta trebuie aduse la cunostinta acestora in cel mult 30 de zile, perioada in care nu mai pot fi sanctionati, potrivit unui nou proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor.

    Deputatii au adoptat un proiect de lege care prevede ca procesele-verbale de contraventie pentru conducatorii auto care circula fara rovinieta trebuie aduse la cunostinta acestora in maxim 30 de zile, perioada in care nu mai pot fi sanctionati pentru aceeasi fapta.

    Potrivit proiectului de lege, "fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, procesul-verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa identificarea acestuia in baza de date a Ministerului Administratiei si Internelor", anunta Mediafax.

    "Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data constatarii contraventiei. Daca in acest interval sunt emise mai multe procese-verbale, contravenientul va plati contraventia si tariful de despagubire doar pentru primul proces-verbal emis", se mentioneaza in raportul la acest proiect, adoptat de plen.

    Potrivit initiatorului, reglementarea era necesara deoarece, in practica, se intalnesc situatii in care soferii care din diverse motive nu au rovinieta valabila primesc zeci de procese-verbale care le sunt aduse la cunostinta dupa o perioada foarte lunga de timp de la prima constatare a abaterii de la lege.

    Vizualizari: 4497