rss

Skoda Fabia e gata

  1. 11/12/2006
  2. Tags: Salonul auto de la Geneva, Skoda Fabia
    Vezi toate fotografiile (2)
    Acestea sunt primele fotografii oficiale ale noii generatii Skoda Fabia, un model ce va cunoaste premiera mondiala cu ocazia salonului auto de la Geneva de la anul. Peste 1,5 milioane de consumatori au mers pe mana soliditatii si spatiului cu care s-a laudat prima generatie, astfel incat constructorul ceh s-a vazut obligat sa respecte reteta care a facut din cel mai mic reprezentant al gamei sale de modele un best-seller.

    Nivelul de securitate se pozitioneaza la randu-i la noi inaltimi, in premiera Fabia oferind airbag-uri pentru cap soferului si pasagerului din drepta. In plus, tehnologia a fost pusa si in slujba confortului, noul model de clasa mica al cehilor urmand a oferi dotari precum aer conditionat automat, telefon cu Bluetooth si sistem audio cu posibilitate de conectare la surse externe precum MP3 player-ul sau iPod-ul. Sapte motoare vor fi oferite pentru inceput, patru pe benzina si trei diesel.

    Cel mai mic pe benzina are 1,2 litri, trei cilindri si este livrat in doua versiuni de putere – 59 si 68 CP. Deasupra lor se situeaza un 1,4 litri de 85 CP, in timp ce top model este propulsorul de 1,6 litri si 103 CP, cel care poate fi cuplat si cu transmisia automata cu sase rapoarte Tiptronic. In ceea ce priveste paleta diesel, aceasta este compusa dintr-un 1,4 litri tot in doua versiuni (de 68 CP, respectiv 79 CP) si din arhicunoscutul TDi de 103 CP, echipat, ca si versiunea mai puternica a agregatului de 1,4 litri, cu filtru de particule.

    Dupa premiera de la Geneva, Skoda va ajunge pe pietele europene aproape imediat de la consumarea evenimentului, urmand ca, la scurt timp dupa aceea, sa fie lansate si celelalte doua versiuni de caroserie, Estate si Sedan. Nu-l uitati pe RS...
    Vizualizari: 1276