rss

Sfaturi pentru reducerea consumului de combustibil pe timp de iarna

  1. 21/12/2010
  2. Tags: Consum, iarna, premio
    Vezi toate fotografiile (1)

    In numarul 4 al buletinului informativ Premio Magazin, Goodyear continua sa ne ofere sfaturi utile oricarui conducator auto pe perioada iernii. Sfaturile oferite de Goodyear in acest numar au un impact foarte mare asupra consumului de carburant.

    Consumul de carburant creste pe vreme rece – uneori chiar si cu 50%. Acest lucru dauneaza atat portofelului dumneavoastra, cat si mediului inconjurator. Goodyear recomanda urmatorii pasi pentru a atenua consumul excesiv de carburant pe timp de iarna.

    Fiti atent cu autoturismul dumneavoastra. Mentinerea motorului masinii in conditii proprii de functionare va ajuta sa rulati eficient. Asigurati-va ca ati facut un control riguros pentru iarna, masinii dumneavoastra.

    Curatati zapada si gheata. Curatati toata zapada si gheata de pe vehiculul inainte de a-l porni. Aceasta va ajuta la minimizarea consumului de energie de catre sistemele de dezghetare si incalzire, la reducerea rezistentei la vant si la reducerea greutatii.

    Nu lasati motorul sa functioneze in gol. Functionarea in gol a motorului pentru a incalzi masina risipeste energia. Demarati imediat si usor – nu turati motorul pe parcursul primilor kilometri in ideea de a incalzi, mai rapid, motorul sau alte parti ale vehiculului.

    Verificati presiunea in anvelope. O presiune neadecvata in anvelope nu numai ca afecteaza performanta generala a masinii pe timpul condusului, aderenta si durata lor de viata in kilometri parcursi, ci creste de asemenea rezistenta la rulare si implicit consumul de carburant... Verificati in mod regulat presiunea in anvelope, cel putin o data la doua saptamani, pentru a va asigura ca sunt umflate corespunzator.

    Accelerati incet. Accelerati usor pentru o economie optima de carburant. Daca accelerati agresiv veti risipi carburant.

    Dati jos portbagajul suplimentar sau barele de amarare atunci cand nu aveti nevoie de ele. Barele de amarare si cutiile de schiuri dau o rezistenta la vant suplimentara, ceea ce conduce la un consum mai mare de carburant. De aceea este recomandata inlaturarea lor de pe masina atunci cand nu sunt folosite.

    Aveti grija cu viteza. Reducerea vitezei nu numai ca va ajuta sa rulati in siguranta in conditiile provocatoare ale iernii ci va ajuta si sa economisiti carburant. Mentineti, de asemenea, o viteza constanta. Accelerarile si franarile nenecesare cresc semnificativ consumul decarburant.

    Goodyear va sta la dispozitie cu sfaturi in fiecare numar al buletinului informativ Premio. Numarul 4 al acestuia il puteti descarca aici.

    Vizualizari: 10899
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »