rss

Senatorii propun o noua formula de calcul al impozitului auto

  1. 05/05/2011
  2. Tags: impozit masini, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Impozitul pe autovehicule ar putea suferi modificari importante, conform unei propuneri legislative elaborate de deputatul PSD Robert Sorin Negoita. In noul sistem de calcul va fi luata in calcul valoare masinii, variabila stabilita in functie de marca, tip si motorizare (eventual nivel de dotari optionale).

    Proiectul a fost deja adoptat de parlamentari cu 45 de voturi "pentru", 40 "impotriva" si o abtinere, aceasta taxa urmand sa fie de 0,75% din valoarea masinii. Senatul a aprobat aceasta propunere in ciuda recomandarii Comisiei pentru buget, care a realizat un raport ce se opune acestei reglemantari.

    Senatorii finantisti sunt de parere ca initiativa de modificare a impozitului pe masini nu corespunde cerintelor privind normele de tehnica legislativa. Mai mult decat atat, acestia considera ca un eventual catalog cu valorile autorurismelor trebuie sa fie intocmit de experti tehnici si nu de Ministerul Finantelor, cum propune Robert Negoita.

    Nici Guvernul nu este de acord cu proiectul, unele criterii ce intra in noua formula de calcul, cum ar fi nivelul de poluare, nefiind disponibile in baza de date a vehiculelor inmatriculate.

    Mai mult decat atat, ar exista o suprapunere cu taxa de poluare, care este achitata la inmatriculare, iar adoptarea acestei propuneri de lege ar forta oarecum proprietarii de masini sa plateasca in fiecare an impozitul si in functie de nivelul de poluare, este de parere premierul Emil Boc.

    Sansele ca noul sistem de calcul sa intre in vigoare sunt minime, avand in vedere faptul ca Senatul nu este camera decizionala, iar Guvernului se opune.

    Vizualizari: 5671
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »